La clatellada de Mireia Boya a Àngel Ros per l'aniversari del bombardeig del Liceu: «Quin cinisme»

L'alcalde de Lleida ha defensat fer un exercici de "memòria col·lectiva"

Mireia Boya, diputada de la CUP
Mireia Boya, diputada de la CUP | ACN
Redacció
02 de novembre del 2017
Actualitzat a la 13:57h
Aquest dijous es compleixen 80 anys del bombardeig per part de la Legió Cóndor al Liceu Escolar de Lleida, on van morir més de 250 persones. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha recordat a Twitter els fets assegurant que s'ha de fer "un exercici de memòria col·lectiva", unes paraules que han rebut reposta per part de la diputada de la CUP, Mireia Boya, que ha acusat el Paer en cap de manifestar-se "amb els hereus d'aquests botxins". La cupaire ha considerat que l'actitud del socialista és "cinisme".

80 anys del bombardeig

El Liceu Escolar va ser una institució educativa de Lleida fundada l'any 1906 per la parella de mestres Frederic Godàs Legido i Victorina Vila Badia,sota la voluntat d'introduir un model pedagògic modern, basat en la igualtat, la llibertat, l'ajuda mútua i el saber compartir.

El final de l'escola va ser tràgic. A les 15.40 hores del dia 2 de novembre de 1937 l'escola fou destruïda durant els bombardejos de Lleida fets pel bàndol Nacional. Sempre s'havia establert que el bombardeig es va fer utilitzant la Legió Cóndor, però investigacions recents han demostrat l'autoria de l'aviació italiana. Durant l'atac van morir 48 nens i diversos professors que en aquells moments feien classe.