Millo no descarta aplicar el 155 després del 21-D si l'independentisme surt de la llei

Assegura que els funcionaris estan fent la feina "de forma impecable" i que per això no cal una persona designada pel govern espanyol a la Generalitat

Enric Millo, en una imatge d'arxiu
Enric Millo, en una imatge d'arxiu | ACN
Redacció
02 de novembre del 2017
Actualitzat a les 10:49h

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, durant l'entrevista a TV3 Foto: @elsmatins


Què passa si el 21 de desembre els independentistes tornen a ser els més votats? Segons el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, estem en un país "on hi ha llibertat d'expressió" i, per tant, els partits independentistes podran presentar-se als comicis. Ara bé, a l'entrevista a Els Matins de TV3 ha precisat que, si bé es podran presentar "amb el mateix programa electoral" amb què es van presentar a les eleccions del 27-S del 2015, no el podran "aplicar" perquè no complirà amb el marc legal vigent.

Millo ha respost així en ser preguntat sobre si l'aplicació de l'article del 155 es frenarà un cop se celebrin les eleccions. "Si ens trobem amb la mateixa situació de voluntat política i es declaren en rebel·lia amb la situació política vigent, ens trobaríem en la mateixa situació", ha argumentat el dirigent popular.

El delegat del govern espanyol ha defensat que l'aplicació del 155 està "funcionant" i que els serveis s'estan "garantint". "Intentar fer una ficció no ajuda gens a reconduir les coses cap a la recuperació de l'ordre constitucional", ha afirmat sobre el fet que el president Carles Puigdemont estigui a hores d'ara a Brussel·les.

Ha explicat, a més, que per ara estan fent "els mínims cessaments possibles" per garantir l'ordre constitucional i ha admès que no hi ha cap persona designada pel govern espanyol al Palau de la Generalitat perquè els funcionaris estan fent la feina "de manera impecable".
 

Enric Millo, en una imatge d'arxiu. Foto: ACN