L'independentisme manté la majoria absoluta al Parlament segons un nou sondeig

Els partits independentistes obtindrien en total 68 diputats, 48 d'ERC, 13 del PDECat i 7 de la CUP

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont | Adrià Costa
Redacció
02 de novembre del 2017
Actualitzat a les 0:09h

L'independentisme manté la majoria absoluta al Parlament segons un sondeig d'El Español. Elaborat per SocioMétrica, és la primer que es fa des que el president Carles Puigdemont és a Brussel·les, i estableix que els partits partidaris de la independència obtindrien 68 diputats a la cambra catalana. Si bé la majoria independentista perdria quatre escons respecte els 72 que té actualment, continuaria tenint majoria absoluta al Parlament. 


Pel que fa als partit, ERC seria la formació més beneficiada de la dissolució de Junts pe Sí -en cas que aquesta sigui finalment la decisió que prenguin els partits independentistes. Els republicans obtindrien 48 escons i el PDECat cauria fins a convertir-se en el quart partit de la cambra amb tan sols 13 diputats. La CUP perdria tres diputats i es quedaria amb 7. En total, 68 escons independentistes. Pel que fa a CSQEP, obtindrien 13 escons. 

D'altra banda, els partits contraris a la independència, C's, PSC i PP guanyarien en total dos escons més. La formació que lidera Inés Arrimadas obtindria 26 escons, els socialistes 16 i els populars 12. Tots tres sumats queden lluny d'ERC i PDECat.