Expulsen de la borsa d'interins el professor vetat a Sort i a la Vall Fosca

El Departament d'Ensenyament considera que no compleix les competències mínimes per exercir la docència

Redacció
01 de novembre del 2017
Actualitzat a les 9:47h
El Departament d’Ensenyament ha fet fora de la borsa de docents interins i substituts el mestre d’Educació Infantil que l’any passat va ser vetat pels pares de l’Escola de la Vall Fosca i el 2014 de l’escola Àngel Serafí Casanovas de Sort. Segons ha informat Segre, Ensenyament ha conclòs que hi ha una “evidència de falta de competències professionals”. 

Així, l’afectat no podrà tornar a inscriure’s a la borsa de mestres interins en un termini de dos anys i, en cas que vulgui tornar a apuntar-s’hi, haurà de superar un procés de certificació de la seva aptitud professional. El passat mes de juliol, a les portes de l’actual curs escolar, el professor en qüestió va ser assignat de manera provisional a l’Escola Valldeflors de Tremp, un fet que va generar el rebuig d’un sector de pares i mares.

Un professor discutit

L'any 2014, els pares i mares dels alumnes de P4 del col·legi de Sort es van negar a portar els nens a l'escola, el primer dia de curs, com a disconformitat pel mestre, que s'incorporava aquell any al centre. Finalment, Ensenyament va apartar-lo i va enviar un altre docent al centre. En aquella ocasió, els pares i mares de Sort denunciaven que el docent havia mostrat anteriorment problemes de convivència i tacte.

La polèmica es va repetir el curs passat, quan el professor va ser assignat com a mestre d'Infantil a l'escola de la Vall Fosca. En aquest cas, l'Ajuntament de la Torre de Cabdella es va oferir a pagar un nou docent si Ensenyament acceptava fer fora el mestre discutit, que va acabar demanant el trasllat a un altre centre