El «president a l'exili» ja té web

Creen una còpia mirall de la pàgina president.cat després que hagi caigut aquesta matinada "com a conseqüència de l'aplicació del 155"

Redacció
31 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 18:30h
Aquesta matinada, han quedat fora de servei els webs govern.cat i president.cat. Fonts oficials han explicat a NacióDigital que el motiu de la caiguda, i pel qual encara estan inactives les dues pàgines de la Generalitat, és perquè "s'estan fent canvis a conseqüència de l'aplicació de l'article 155". Les mateixes fonts han assegurat que "molt aviat estaran de nou en actiu, amb els mateixos dominis. Esperem que avui mateix ja es pugui consultar tota la informació de nou". 
 

El web de govern.cat, desactivat


Còpies mirall "des de l'exili"

Com ja va passar fa un mes quan va caure el web del referèndum.cat, han sorgit a la xarxa còpies mirall. Tal com es publica en una piulada, han estat creades per anònims. Els dominis són president.exili.eugovern.exili.eu però la informació està totalment desactualitzada. A hores d'ara, el portal obre amb actes que es van celebrar arran dels atemptats del passat 17 d'agost a Barcelona i Cambrils.

 

Des de la Generalitat volen aclarir que "no tenen res a veure amb aquests webs miralls" i que "no s'ha creat cap pàgina amb el nom del president a l'exili". 

Desactivat part del govern a Internet

Durant les primeres hores de la caiguda dels dos webs oficials, des de les xarxes socials s'ha donat per entès que la mesura ha estat impulsada pel govern espanyol.