Patates braves al forn amb allioli de codony

La recepta de la blocaire La Dolorss

Patates braves amb allioli de codony
Patates braves amb allioli de codony | Dolors Mateu
Dolors Mateu
29 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 10:57h
Quan diem patates braves ens imaginem unes patates tallades a daus (més o menys) fregides, acompanyades d'una salsa amb "vida" ja sigui amb oli o maionesa picants.
 
Aquesta és la meva  versió de patates braves, estan fetes al forn, i la salsa és una maionesa amb all i codony, que no pica però si té molt caràcter a causa del sabor de l'all.
 
Ingredients per a 4 persones:
4-6 patates belles
2-3 grans d'all
Una branqueta de romaní

Per l'allioli de codony o codonyat:
1 ou
200-250cc d'oli d'oliva verge extra
1-2 grans d'all
Sal, unes gotes de vinagre
2-3 cullerades de pasta de codony (aquí)
 
Renteu bé les patates i poseu-les sense pelar en una cassola amb aigua, feu-les bullir uns 15 minuts. Les traieu, sequeu i deixeu-les refredar.
 
Partiu-les al llarg a gallons, poseu-les en una plata pinzellada amb oli, uns alls i branquetes de romaní. Fornegeu a uns 200 º durant uns 15-20 minuts o fins que estiguin cuites.
 
Mentre feu l'allioli, poseu en un got llarg i estret l'ou, un pessic de sal, un parell de gotes de vinagre, els grans d'all trossejats i mig got d'oli, accioneu la batedora sense moure-la del fons, a mesura que vegeu que la salsa adquireix consistència lligant, moveu la batedora suaument fins que s'absorbeixi l'oli.
Aneu afegint la resta de l'oli sense deixar de batre.
 
Afegiu les cullerades de la pasta de codony i barregeu be, rectifiqueu de sal si fos necessari.
 
Blog de cuina de la dolors