Així intenta controlar Espanya la premsa estrangera

La representació permanent d'Espanya a la Unió Europea respon a la xarxa a un article del "Finantial Times" remarcant que Puigdemont és "expresident"

Expectació en un bar per seguir el discurs de Carles Puigdemont
Expectació en un bar per seguir el discurs de Carles Puigdemont | Adrià Costa
Redacció
28 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 21:19h
Els mitjans de comunicació de tot el món han centrat la seva mirada en el procés català i en la declaració d'independència que va aprovar divendres el Parlament de Catalunya. Un d'ells és el Finantial Times, que aquest migdia s'ha fet ressò del discurs que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha enregistrat des de la Delegació del Govern a Girona.

El rotatiu ha titulat la notícia dient: "Catalan president calls for peaceful opposition to direct rule" (El president català demana una oposició pacífica a la imposició directa), i ha piulat la notícia a Twitter.
 
No obstant, el perfil oficial de la representació permanent d'Espanya a la Unió Europea s'ha afanyat a corregir el titular, assegurant que Puigdemont no era president, sinó "expresident". Amb tot, el mitjà ha modificat el titular, i a la seva versió digital es pot veure com han afegit el concepte ousted (expulsat) a la definició de "president català".
 
Cal recordar que aquesta no és la primera ocasió en què es manifesta públicament la voluntat de fer pressió als mitjans de comunicació estrangers des de Madrid. Sense anar més lluny, el passat 11 d'octubre, i en sessió plenària al Congrés, el diputat de Ciutadans  Juan Carlos Girauta, va preguntar al ministre d'Exteriors, Alfonso Dastis, com havia estat possible que Diplocat hagués fet més bona feina que tot un ministeri espanyol, amb milers de funcionaris per tot el món i un cos diplomàtic "de veritat".

Girauta va demanat explicacions a Dastis sobre per què els mitjans internacionals havien explicat la violència policial, els ferits i els fets de l'1 d'octubre, enlloc de seguir el relat del govern espanyol i desmerèixer la jornada, intentar disminuir les càrregues policials i desacreditar les fotografies de gent ensangonada.