Batalla seguirà de diputat del PDECat almenys fins aquest divendres

L'alcalde de la Seu d'Urgell havia anunciat que deixava l'acta per la convocatòria d'eleccions, però s'ho repensa perquè aquesta decisió "ja no existeix"

Redacció
27 d'octubre del 2017
Actualitzat a la 1:14h
Albert Batalla, en una imatge d'arxiu al Parlament
Albert Batalla, en una imatge d'arxiu al Parlament | ACN
L'alcalde de la Seu Urgell, Albert Batalla, seguirà com a diputat del PDECat al Parlament com a mínim fins aquest divendres. La renúncia a la declaració d'independència i la convocatòria d'eleccions el 20 de desembre que Carles Puigdemont anava a anunciar havia fet que Batalla hagués expressat el seu desacord amb el gir en el full de ruta i la seva baixa de la formació, però la intenció de Puigdemont de tirar endavant amb la independència li ha fet repensar-s'ho. "La dimissió la provocava una decisió que no compartia, una decisió que ja no existeix", ha afirmat a NacióDigital.

Una renúncia a la DUI de Puigdemont obria la porta a una divisió interna per part d'aquells dirigents discordants. Quan encara no havia justificat públicament la seva decisió Carles Puigdemont, ja hi havia dos diputats del partit, integrats a Junts pel Sí, que havien anunciat públicament el seu desacord amb el gir en el full de ruta i la seva baixa de la formació. Es tracta de Jordi Cuminal, qui va ser director general de comunicació de la Generalitat, i Batalla. D'altres alcaldes i dirigents locals també rebutgen l'escenari electoral.

“No comparteixo la decisió d’anar a eleccions. Renuncio a la meva acta de diputat i em dono de baixa del PDECat”, ha dit Cuminal en un tuit.