El Conservatori de Música dels Pirineus augmenta un 26% els alumnes matriculats el 2018

Berga, Puigcerdà i la Seu d'Urgell destaquen la consolidació del projecte conjunt

Roda de premsa sobre el Conservatori de Música dels Pirineus.
Roda de premsa sobre el Conservatori de Música dels Pirineus. | AjBerga.
Redacció
26 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 15:40h
El Conservatori de Música dels Pirineus engega un nou curs d'aquest grau professional, amb un total de 77 alumnes i 81 places ocupades, ja que alguns alumnes cursaran dues especialitats instrumentals a la vegada. Un increment significatiu respecte de les anteriors edicions, passant dels 13 inicials, als 61 de l'any passat. Respecte del 2017, doncs, una pujada del 26%, segons han informat aquest dimecres en una roda de premsa.

Pel que fa als territoris, la majoria d'estudiants són de Berga o Berguedà, en concret 46. També n'hi ha 9 de Puigcerdà i 22 de la Seu d'Urgell. Respecte dels professors, disposa d'un claustre format per 48 professionals provinents de les escoles de música de les tres ciutats. Les especialitats que compten amb més demanda són les d'instruments de corda (35%), vent-fusta (21%) i vent-metall (15%). En concret, l'aprenentatge de violí, piano i trompeta són els que registren un major nombre d'alumnes matriculats.

Segons el director del Conservatori, Xavier Llobet, s'ha d'estar "satisfet" de la implicació dels alumnes del centre, i ha destacat els tres que s'han pogut graduar i ja han accedit a l'Escola Superior de Música de Catalunya i al Conservatori Superior de Música del Liceu per a cursar estudis de grau superior.

El Conservatori de Música dels Pirineus, però, estén la seva influència més enllà de les tres comarques, ja que els tres centres acullen alumnes d'altres puns de Catalunya com el Pallars Sobirà, la Cerdanya francesa i el Bages. En aquest sentit, l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha destacat el "lideratge" del Conservatori a l'hora d'engegar el projecte i consolidar-se, i l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha valorat "molt positivament" l'esforç compartit entre les tres capitals per oferir un projecte "amb una estructura sòlida a nivell professional musical".