Balaguer, Tàrrega i Mollerussa aproven les mocions contra el 155

Les, a la Val d'Aran, governat per UA també l'ha votat a favor i Alcarràs i Isona igualment

Redacció
26 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 15:41h
Jordi Ignasi Vidal, alcalde de Balaguer
Jordi Ignasi Vidal, alcalde de Balaguer | Àlvar Llobet
Els ajuntaments de Balaguer, Tàrrega, Mollerussa, Bellpuig (Urgell), i Isona (Pallars Jussà) van aprovar ahir dimecres al vespre mocions de rebuig a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola que preveu intervenir l'autogovern de Catalunya. En aquest sentit, el text de la moció també fa referència a la demanda que s'apliqui el resultat del referèndum de l'1-O.

Un dels municipis que ahir dimecres també es va sumar a aquest rebuig de la intervenció de l'autogovern va ser Les, a la Val d'Aran, governat pels socis socialistes d'Unitat d'Aran. L'alcalde del municipi, Emili Medán, ja s'ha posicionat en reiterades ocasions a favor de l'autodeterminació contravenint el posicionament de companys de partit com el mateix Paco Boya, exsíndic d'Aran i actual membre de l'executiva de Pedro Sánchez.

Paral·lelament, altres municipis de Ponent van realitzar ahir al vespre de manera simbòlica proclamacions populars de la república. Una iniciativa proposada des de l'Assemblea Pagesa que es va secundar a ciutats com Lleida, Bellpuig o Maldà, entre d'altres.