El Pallars rebutja l'aplicació de l'article 155 de la Constitució

Ajuntaments com Sort, Tremp i la Pobla de Segur aproven mocions per rebutjar l'aplicació de les mesures per "suspendre l'autonomia catalana"

25 d'octubre del 2017
A Sort, la moció va ser aprovada per unanimitat
A Sort, la moció va ser aprovada per unanimitat | ACN
Els ajuntaments del Pallars mostren el seu rebuig a la suspensió de l'autonomia de Catalunya, anunciada pel govern espanyol el dissabte passat, a través de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. Ho fan aprovant les mocions proposades per l'Associació de Municipis per la Independència i l'Associació Catalana de Municipis i Comarques. L'Ajuntament de Sort, el de la Pobla de Segur i el de la Torre de Capdella ja han celebrat aquest ple, mentre que n'hi ha d'altres, com el de Tremp i el d'Isona, que tindran lloc durant aquest dimecres. 

A Sort, el ple extraordinari s'ha celebrat aquest dimarts. En tot just 10 minuts, els tres grups municipals -Fem Municipi, CUP i PDeCat- han aprovat per unanimitat la moció de rebuig. El consistori també ha aprovat una segona moció per exigir la llibertat immediata dels presidents de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez, i Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. 

La moció dona suport al govern i al Parlament perquè facin efectiu el mandat popular del referèndum del passat 1 d'octubre, tot i que l'alcalde de Sort, Raimon Monterde, ha recordat que no es tracta d'un "suport incondicional" al Govern i ha dit que si no compleix la voluntat del poble de Catalunya es retirarà aquesta moció. Monterde ha insistit que de moment tenen "confiança plena" amb el Govern. 

La Torre de Capdella també va aprovar la moció de rebuig a l'aplicació de l'article 155. Cal destacar que l'alcalde d'aquest muncipi és socialista, tot i que en més d'una ocasió s'ha mostrat a favor de la celebració del referèndum de l'1 d'octubre. El consistori de la Pobla de Segur també va tirar endavant les dues mocions. En aquest cas, ho van fer amb els vots a favor d'ERC i de PDeCAT i el vot en contra del regidor del PSC.

Tremp i Isona, els següents

Aquest dimecres serà el torn dels ajuntaments de Tremp i d'Isona i Conca Dellà. A la capital del Pallars Jussà, el ple extraordinari que aprovarà la moció de rebuig a l'aplicació de l'article 155 s'ha convocat per a les nou del vespre.

Els regidors votaran tant la moció per exigir la llibertat dels presidents de les entitats sobiranistes com la moció "per aturar la suspensió de l'autonomia de Catalunya". A Isona i Conca Dellà, aquest ple se celebrarà a partir de les dues del migdia. 
 

Consulta el text de la moció en contra de l'aplicació de l'article 155.