La Crida demana la reunió del Consell Editorial pel cas del veto al pictograma de «Democràcia»

Segons la formació, al plec de condicions que regeix l’edició de la revista no hi consta que no es puguin utilitzar imatges com la que es volia posar

Imatge de la campanya d'Òmnium
Imatge de la campanya d'Òmnium | Òmnium
Redacció
25 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 15:58h
La Crida per Lleida – CUP ha demanat la convocatòria urgent del Consell Editorial de la Paeria per tractar el cas "d’intervenció editorial" a l’espai d’opinió que disposa la formació al darrer número de la revista de l’Ajuntament de Lleida. Aquest Consell Editorial no es reuneix des del març. La formació va sol·licitar el passat 22 de setembre substituir l’article d’opinió que els grups municipals tenen assignats a la revista Paeria pel pictograma de "Democràcia" emmordassada: d’aquesta manera, volien denunciar el silenci del govern d’Àngel Ros amb la repressió prèvia a l’1 d’octubre.

Segons la formació, només tres dies abans del tancament del número corresponent a aquest mes (14 d’octubre) la direcció de la revista els va comunicar que no podien substituir el text per la imatge. D’aquesta manera, la Crida va cedir l’espai a Advocacia per la Democràcia, un col·lectiu de lletrats que fa front a les denúncies d’agressions i amenaces per part dels cossos policials.

En aquest espai d’opinió, però, la direcció de la Revista (formada per José Crespín i Yolanda Jiménez, caps de Gabinet i Comunicació, respectivament) va decidir intervenir al text per «desmentir» la nota prèvia de la Crida, on s’exposava que la intenció del grup era posar el dibuix. Segons la Crida, al plec de condicions que regeix l’edició de la revista no hi consta que no es puguin utilitzar pictogrames, ni que la direcció pugui intervenir als espais d’opinió dels grups municipals.