Detingut un veí de Lleida buscat per la justícia alemanya per abús sexual i pornografia infantil

L'home hauria realitzat actes sexuals amb un nen de 8 anys amb la connivència de la mare, a més d'obtenir fotografies i vídeos del menor que distribuïa a través de la Internet fosca

Redacció
25 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 10:55h
La policia de l'Estat ha detingut a Lleida un veí de la ciutat de nacionalitat espanyola a qui li constava vigent una ordre europea de detenció i lliurament expedida per les autoritats judicials alemanyes, concretament del districte de Friburg. L'home està acusat de contactar, a través de l'anomenada Internet fosca, amb una parella a la qual va oferir diners a canvi de realitzar actes sexuals amb el fill de 8 anys de la dona.

A canvi d'un primer lliurament de diners la parella, que també està acusada en la causa oberta a Alemanya, va oferir al detingut pel·lícules de contingut sexual del menor. Després d'aconseguir eludir la pressió policial a Alemanya, finalment va ser localitzat i detingut a la ciutat de Lleida. L'arrestat ja havia estat detingut per la policia espanyola per prostitució i corrupció de menors en els anys 2005 i 2007.

La policia de l'Estat ha detingut a Lleida, en el marc d'una operació coordinada a través de l'Oficina Sirene, un home resident a la capital del Segrià, de nacionalitat espanyola, a qui li constava vigent una ordre europea de detenció i lliurament expedida per les autoritats judicials alemanyes, concretament del districte de Friburg.

L'home està acusat de contactar, a través de l'anomenada Internet fosca, amb una parella a la qual va oferir diners a canvi de realitzar actes sexuals amb el fill de 8 anys de la dona. A canvi d'un primer lliurament de diners la parella, que també està acusada en la causa oberta a Alemanya, va oferir al detingut pel·lícules de contingut sexual del menor. Després d'aconseguir eludir la pressió policial a Alemanya, finalment va ser localitzat i arrestat a la ciutat de Lleida. L'home ja havia estat detingut per la policia espanyola per prostitució i corrupció de menors en els anys 2005 i 2007.

Els fets es van iniciar l'abril del 2016 i es van perllongar fins al mes d'octubre del mateix any, període en el qual pagava entre 100 i 5.000 euros a la mare i regals al menor per les trobades sexuals, segons fonts policials. D'altra banda, juntament amb la parella de la mare del menor, hauria realitzat vídeos i fotografies de contingut sexual del nen amb la intenció de compartir-les a través de la Internet fosca.

L'operació l'ha duta a terme per la Unitat de delinqüència i crim organitzat de la de la policia espanyola a Lleida i pel Grup de localització de fugitius internacionals de la Comissaria general de policia judicial del cos.