Son Goku es posiciona contra la intervenció de TV3

La xarxa dona suport, amb bon humor, als professionals dels mitjans públics que es podrien veure afectats pel 155

Son Goku
Son Goku | CCMA
Redacció
23 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 12:22h
El Consell Professional i el Comitè d'Empresa de Catalunya Ràdio han avisat que "no reconeixeran l'autoritat" d'un nou director de l'emissora fruit de l'aplicació del 155. "Rebutgem la possibilitat que s'assigni la direcció d'aquest mitjà a una persona aliena que no hagi passat el tràmit de ser proposat pel consell de govern" de la CCMA i que "ni tan sols estigui avalat pel Parlament, defensa el comunicat. Els representants dels treballadors rebutgen que el govern espanyol es salti "tots els tràmits democràtics i legals" i ho titllen "impropi d'una democràcia".

Per la seva banda, el Consell Professional de TV3 ha emès un comunicat on rebutja "categòricament" la presa de control dels mitjans de comunicació públics de la Generalitat que consideren que, amb l'aplicació del l'article 155, vol fer el govern espanyol, amb el suport del Partit Popular, el PSOE i Ciutadans. Titllen aquesta mesura d'"atac directe, indigne i impúdic a la llibertat d'expressió, d'informació i de premsa, i a la professionalitat dels seus treballadors".

Els professionals dels mitjans públics han rebut el suport des de molts àmbits, com des del mateix diari NacióDigital. També des de les xarxes socials, on els usuaris s'han pres amb un mínim d'humor l'esperpèntica situació.

Així, en una piulada hi apareixen unes noies vestides de sevillanes, que se suposa que seran "les noves presentadores de TV3". En un altra, s'hi poden veure alguns personatges emblemàtics de la cadena, com Son Goku, "els joves", les Teresines o Petrifax, posicionant-se contra la intervenció: "TV3 serà sempre nostra".