La 19a edició de Municipalia creix en expositors i consolida la seva internacionalització

El saló, conjuntament amb Innocamping, oferirà fins a 35 activitats paral·leles, entre jornades, reunions i presentacions

Redacció
17 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 16:33h
Reñé, Ros i Oró, durant la presentació del certamen
Reñé, Ros i Oró, durant la presentació del certamen | ACN
La 19 edició del Saló internacional d'equipaments i serveis municipals Muncipalia i la 3a edició d'Innocamping, certàmens que se celebraran de forma paral·lela del 24 al 26 d'octubre a Fira de Lleida, comptaran amb la presència de 334 expositors, un 6% més que en la darrera edició del 2015. La superfície expositiva també s'incrementa, en aquest cas un 10%, arribant als 23.300 metres quadrats bruts, amb la instal·lació d'una carpa de 1.200 metres quadrats a l'exterior del pavelló de Vidre per augmentar l'espai cobert.

Muncipalia i Innocamping també segueixen consolidant la seva internacionalització i enguany destaca una important presència de Sud Amèrica i Àfrica. El doble esdeveniment firal bianual oferirà 35 activitats paral·leles, entre jornades professionals, jornades tècniques, reunions professionals, assemblees sectorials, conferències i presentacions d'empresa. La inauguració d'ambdós salons tindrà lloc el dimarts 24 d'octubre i anirà a càrrec del director general de Turisme, Octavi Bono.

Aquest dimarts s'ha presentat la 19 edició de Municipalia -saló internacional d'equipaments i serveis municipals- i la 3a d'Innocamping –saló estatal professional d'equipaments i serveis per als càmpings, allotjaments turístics i empreses esportives i de lleure-, certàmens encarats a professionals que se celebraran de forma paral·lela del 24 al 26 d'octubre a Fira de Lleida.

A una setmana per a la seva inauguració, Municipalia i Innocamping han assolit el 100% d'ocupació i comptaran amb la presència de 334 expositors, un 6% més que en la darrera edició celebrada l'any 2015. Ambdós certàmens segueixen consolidant la seva internacionalització, amb la participació d'empreses expositores vingudes d'Holanda, Portugal, Alemanya, Itàlia, França, Bèlgica i del Canadà, a més de l'estat espanyol. Destaca també la presència de delegacions sud-americanes i africanes, que també visitaran Municipalia i Innocapming, segons ha remarcat l'alcalde de Lleida, Àngel Ros. Per la seva banda, el director de Fira de Lleida, Oriol Oró, ha assegurat que la situació d'incertesa política que es viu a Catalunya no ha influït en la contractació d'ambdós salons, que segueixen creixent.

La doble cita firal també incrementa la superfície, arribant als 23.300 metres quadrats bruts d'exposició, amb la instal·lació d'una carpa de 1.200 metres quadrats a l'exterior del pavelló de Vidre per atendre la demanda de més superfície coberta dels expositors.

En el marc de Municipalia i Innocamping s'han programat fins a 35 activitats paral·leles, entre jornades professionals, jornades tècniques, reunions professionals, assemblees sectorials, conferències i presentacions d'empresa. En aquest sentit, l'alcalde de Lleida ha destacat la "gran qualitat" de les jornades tècniques com ara la jornada professional Innocamping, les jornades d'eficiència energètica, bicicleta pública, administració electrònica, sobre abocadors controlats, participació ciutadana, Smart Cities, contaminació acústica, models de gestió de residus, turisme esportiu, tele gestió i estalvi energètic, entre altres.

També destaca la 2a missió inversa internacional 'Solucions sostenibles per a la gestió de les nostres ciutats', en què visitaran la fira una trentena de tècnics i càrrecs municipalistes de països llatinoamericans per compartir experiències sobre energia, mobilitat i medi ambient. Una altra de les activitats importants serà el Networking amb prescriptors internacionals, entre els quals hi haurà representats responsables de projectes i concursos municipals del Marroc i Tunísia.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha assenyalat que és un bon moment "perquè els ajuntaments vinguin a Municipalia per tancar operacions en allò que forma part de les seves necessitats o propostes per als respectius municipis", tenint en compte que enguany la fira s'escau a la meitat del mandat municipal. En aquest sentit, ha recordat el Pla extraordinari d'inversions locals 2017-2018, endagat per la Diputació i que posa a disposició dels consistoris lleidatans 20 milions d'euros perquè aquests puguin dur a terme noves inversions.

Per la seva part, l'alcalde de Lleida ha afirmat que Innocamping serà un bon aparador per donar a conèixer el projecte per ubicar un càmping al parc de les Basses amb l'objectiu que operadors interessats puguin licitar per tirar-lo endavant. Per això, Ros ha explicat que s'ha volgut que sigui el director general de Turisme del Departament d'Empresa i Coneixement, Octavi Bono, qui inauguri ambdós salons.

La doble cita firal esdevé un espai comú on experts i administracions poden compartir coneixements i intercanviar experiències. Municipalia ha esdevingut el saló de referència en les àrees d'equipaments i serveis urbans municipals, medi ambient, tractament de residus i solucions per a les administracions, la qual cosa la converteixen en la fira internacional líder del sector a l'estat espanyol. Entre els sectors presents a Municipalia i Innocamping destaquen els de l'energia i la sostenibilitat; l'enllumenat; equipaments esportius i de lleure; gestió de residus, neteja i medi ambient; jardineria; tecnologies i comunicació (TIC); mobiliari urbà i parcs infantils; mobilitat i transports; prestació de serveis; tractament i distribució d'aigües, i xarxa viària i senyalització.