Lleida, durant l'estiu: més incendis però menys hectàrees cremades

Gràcies a un primer atac més contundent amb la intervenció d'un elevat nombre d'efectius des de l'avís del foc

Uns bombers treballant contra un incendi
Uns bombers treballant contra un incendi | José Peláez
Redacció
16 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 17:46h
La demarcació de Lleida ha registrat aquest estiu més incendis però menys hectàrees cremades. Aquest reducció en l'impacte final ha estat possible gràcies a les tasques de prevenció i a "un primer atac més contundent" que ha comptat amb la intervenció d'un elevat nombre d'efectius des d'un primer moment, que ha permès controlar més ràpid el foc i evitar la seva propagació i simultaneïtat. 

Ho ha explicat aquest dilluns el director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Juli Gendrau. Concretament, l'estiu de 2017 s'han registrat a l'Àrea Regional de Lleida 47 incendis mentre que l'estiu de 2016 se'n van comptabilitzar 21. 

Tot i això, mentre l'estiu passat es van cremar 900 hectàrees fruit d'aquests focs, aquest estiu l'afectació s'ha reduït fins a les 336 hectàrees. "Estem per sota de la mitjana tot i haver tingut un estiu bastant dur i tot i tractar-se d'una campanya complicada a causa de la sequera i la falta de pluges", ha reconegut el cap d'Agents Rurals a Lleida, Llorenç Ricou.