Joan Reñé, president de la Diputació: «Espanya ha estat sempre anticatalana»

Carrega contra els executius espanyols per no haver condemnat l'assassinat de Companys

16 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 11:30h
El president de la Diputació, Joan Reñé
El president de la Diputació, Joan Reñé | Àlvar Llobet
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha carregat els neulers aquest diumenge contra el govern espanyol durant el seu discurs d'homenatge a Lluís Companys que s'ha fet al municipi del Tarròs (Urgell). Reñé ha apel·lat a la història i ha recordat que Espanya i els seus governants han estat sempre "anticatalans", una idea que, ha dit, es va veure reforçada el passat diumenge 1 d'octubre amb les càrregues policials contra els votants.

"Només els països menys democràtics del món s'han posat al costat de l'Estat després del referèndum", ha assegurat Reñé, que també ha apel·lat a la història en referència a l'assassinat de Companys. En aquest sentit, Puigdemont ha assegurat que els diversos executius espanyols mai no han condemnat ni demanat perdó per l'afusellament del president Lluís Companys.

Més de 300 persones han participat a l'acte institucional d'homenatge al president Lluís Companys amb motiu del 77è aniversari del seu afusellament. La consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, ha estat la màxima autoritat del Govern que ha presidit l'acte on, com és habitual, s'ha fet una ofrena floral al monument al President Màrtir.