La Fundació Ferreruela Sanfeliu inaugura una nova consulta d'oftalmologia al Senegal

Donarà servei als més de 156.000 habitants de la zona i complementa la tasca desenvolupada per la FFS durant els darrers deu anys

Redacció
13 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 17:57h
Rafel Ferreruela estrenant la nova consulta
Rafel Ferreruela estrenant la nova consulta | Fundació Ferreruela
La Fundació Ferreruela Sanfeliu (FFS) va inaugurar aquest 12 d'octubre, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Visió, la primera consulta d'oftalmologia del departament de MYF, a la Regió de Kolda del Senegal. MYF era l'únic departament a la Regió que fins a la data no comptava amb una consulta d'aquestes característiques. Aquest projecte de creació de la nova consulta oftalmològica donarà servei als més de 156.000 habitants de la zona i complementa la tasca desenvolupada per la FFS durant els darrers deu anys.

Les autoritats locals han fet padrina de la nova consulta a Carlota Esteve, responsable de coordinació i execució dels projectes de la FFS al Senegal, com a reconeixement a la seva tasca de cooperant al llarg d'aquests anys i la seva valuosa aportació a l'èxit del projecte.
El projecte de la fundació lleidatana ha estat estretament coordinat i executat en col·laboració amb les institucions i autoritats locals, així com amb el Ministeri de Salut del Senegal. L'equipament de la consulta ha pogut finançar-se a través del premi 'Perseverar' concedit per Anesvad l'any 2016 a la FFS en reconeixement a la seva tasca i trajectòria en l'àmbit de la cooperació internacional.

Durant aquests deu anys, la Fundació Ferreruela Sanfeliu ha creat i equipat quatre consultes noves i ha donat reforç a dues més, completant així una xarxa bàsica d'atenció oftalmològica a escala nacional. Totes elles, consultes econòmicament sostenibles, amb la capacitat de generar els ingressos necessaris per al seu funcionament. Es genera així no només un impacte positiu de llarga durada en l'àmbit oftalmològic sinó que també s'incideix en la generació de riquesa i benestar en el teixit social local.

La FFS preveu continuar en noves fases de desenvolupament del projecte que permetin formar en les cures oculars bàsiques tota la xarxa de professionals d'atenció primària que treballen en els Postes de Santé distribuïts pel territori, de manera que puguin referir els casos cap a la nova unitat. De forma complementària, seguint les bones pràctiques i estratègies d'èxit de projectes anteriors, es treballarà per a poder realitzar activitats de promoció i sensibilització en escoles i altres llocs d'interès públic amb la finalitat d'informar a la població i evitar les conductes de risc relacionades amb la salut ocular, segons han informat des de la Fundació.

En aquesta línia, durant el Dia Mundial de la Visió i coincidint amb l'acte d'inauguració del nou equipament, la FFS va dur a terme consultes oftalmològiques gratuïtes per tal de donar a conèixer el nou servei i promocionar la salut ocular entre la població local.