La Paeria i Down Lleida renoven el seu conveni d'inserció laboral

El primer acord de col·laboració es va signar el 2014

El conveni s'ha signat aquest divendres
El conveni s'ha signat aquest divendres | Paeria
Redacció
13 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 17:18h
L'Ajuntament de Lleida i l'entitat Down Lleida han signat aquest divendres la renovació del conveni que els permet seguir participant al programa d'inserció laboral "Junts som capaços-Junts Ho Podem Fer" de la Fundació Mapfre per promoure la integració laboral de joves amb discapacitat intel·lectual i trastorn de salut mental.

El tinent d'alcalde i regidor de Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans; la presidenta de Down Lleida, Pilar Sanjuan, i el director territorial de Mapfre per Catalunya Sud, Javier Solis, han presentat la renovació de l'acord, que s'ha fet efectiu amb la incorporació de Laia Castro al departament de Joventut de la Paeria, on realitza pràctiques.

L'objectiu del conveni és que, amb el projecte "Junts Som Capaços-Junts Ho Podem Fer", es facilitin les pràctiques laborals en la Paeria persones amb síndrome de Down, derivades per l'entitat a Lleida, per adquirir habilitats i experiència.

La presidenta de Down Lleida ha agraït el suport i l'oportunitat que ofereixen als joves, perquè "tots troben el seu lloc en la societat" i ha afirmat que una discapacitat no exclou ningú de tenir talent.

Javier Solis ha recordat que el 2014 es va signar el primer conveni d'inserció laboral entre la Paeria, la Fundació Mapfre i Down Lleida i ha comentat que el treball de la fundació està present en totes les comunitats autònomes i que la inserció d'aquest col·lectiu es fa efectiu en diversos sectors, com la distribució, la neteja o l'administració.

Solis ha apuntat que el programa de la fundació, que es promou des del 2010, ha fet possible que més de 4.000 empreses col·laborin activament amb aquesta iniciativa, afavorint la inserció de més de 2.700 persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental.