La líder de Ciutadans a la Paeria nega que es massacrés gent al Roser durant el setge del 1707

Ángeles Ribes assegura que les morts a l'edifici són un mite

12 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 16:56h
La líder de C's, Ángeles Ribes
La líder de C's, Ángeles Ribes | Àlvar Llobet
La líder de Ciutadans a la Paeria de Lleida, Ángeles Ribes, ha negat que centenars de lleidatans fossin massacrats a l'edifici del Roser de la ciutat durant el setge del 1707. Ribes ha replicat el regidor de la Crida per Lleida, Pau Juvillà, i ha assegurat que l'afirmació que ha fet el cupaire al seu Twitter és mentida de la mateixa manera que el partit anticapitalista "falseja la realitat".

La portaveu de la formació unionista porta anys defensant que el setge al Roser és un mite, i fonamenta el seu argumentari en base al llibre publicat fa deu anys per l'historiador i membre de Somatemps, col·lectiu que defensa la identitat hispana de Catalunya, Óscar Uceda, que sosté que a l'edifici hi van morir quatre persones. 

​Al llibre "Lleida 1707, la ciutat massacrada", Uceda recull testimonis de l'època i documents que acreditarien les dades publicades. No obstant, la versió d'altres historiadors catalans, indica que en aquest setge que s'emmarca en el context de la Guerra de Successió hi van arribar a morir fins a 700 persones.