Els partits de l'oposició obren els seus despatxos de la Paeria com en una jornada habitual

Els regidors del PDeCAT, ERC, Crida i Comú han treballat tot i que el consistori estava tancat

Imatge dels regidors del PDeCAT
Imatge dels regidors del PDeCAT | ACN
Redacció
12 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 19:44h
Els regidors dels grups municipals del PDeCAT, ERC-Avancem, Crida per Lleida-CUP i del Comú de Lleida a la Paeria han obert els seus despatxos coincidint amb la festivitat del Pilar i la Hispanitat i han treballat com en una jornada laboral habitual, celebrant reunions, preparant propostes per a la ciutat o atenent a ciutadans. En els tres primers casos, consideren que el 12 d'octubre "no tenim res a celebrar" i més davant la situació política de Catalunya.

Per la seva part, des del Comú justifiquen la decisió pel fet que "tot i ser festiu, tenim feina a fer com ara la preparació del pressupost en comú". Per contra, l'equip de govern del PSC i els grups de Cs i del PP han optat per no acudir a la Paeria aquest dia festiu. Tot i això, l'alcalde Àngel Ros ha assistit a la Missa del Pilar, en el marc dels actes de la Casa d'Aragó. A la demarcació de Lleida, molts alcaldes i regidors d'ajuntaments governats pel PDeCAT, ERC i la CUP han decidit obrir els respectius consistoris, ja sigui acudint-hi de forma presencial o en algun cas estant localitzables per atendre les necessitats dels veïns. 
 

Imatge dels regidors d'ERC Foto: ACN


De la mateixa manera que l'any passat, el grup del PDeCAT a l'Ajuntament de Lleida ha decidit celebrar una jornada de portes obertes al seu despatx de la Paeria, treballant "com si fos un dia normal i corrent, atenent a la ciutadania i celebrant reunions internes". El president del grup municipal, Toni Postius, ha declarat que la festivitat de la Hispanitat "no ens interpel·la i sobretot després de la proclamació de la independència que es va dur a terme dimarts al Parlament" però "respectem, que si se la senti pròpia, faci festa".

El grup d'ERC a la Paeria ja és el tercer any consecutiu que opta per anar a treballar amb normalitat el 12 d'octubre. El seu president, Carles Vega, ha assenyalat que pels republicans és una festivitat "que no significa res per a nosaltres i en la qual no tenim res a celebrar", i encara menys "davant l'actual situació de tancament absolut cap al diàleg per part de govern espanyol".
 

Imatge dels regidors de la Crida Foto: ACN


Des de la Crida-CUP han explicat que, de la mateixa manera que el 14 de juliol, "no tenim res a celebrar" ja que "entenem que avui es commemora l'inici d'un genocidi" i, per això, els seus regidors han acudit a la Paeria "a treballar normalment i per la construcció de la república catalana que volem que neixi en un futur immediat", segona ha exposat el regidor Pau Juvillà.

Per la seva banda, el regidor del Comú de Lleida, Carlos González, s'ha desmarcat d'una motivació més política i ha atribuït la decisió de venir a treballar aquest dijous perquè "tot i ser festiu en l'àmbit estatal, tenim feina municipal a fer" com és el cas de la preparació dels pressupostos participatius en comú en què treballa l'agrupació d'electors. Tot i això, González reconeix que els regidors treballen en una menor intensitat que un dia habitual.
 

Carlos González, un dels regidors del Comú Foto: ACN