El jove que va atropellar mortalment dos ciclistes a Soses assegura que es va adormir

Els mossos asseguren que els va sorprendre la "fredor" i la "passivitat" del causant del doble atropellament mortal

Imatge del lloc de l'accident
Imatge del lloc de l'accident | ACN
Redacció
11 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 10:34h
El penal 1 de Lleida ha acollit aquest dimarts el judici al jove de 23 anys, nascut al Perú, detingut per atropellar mortalment el 6 de setembre de 2015 dos ciclistes a Soses (Segrià) i ferir-ne dos més. La fiscalia sol·licita que se li imposin set anys de presó per un delicte contra la seguretat del trànsit, dos delictes d'homicidi, dos més de lesions per imprudència greu i un delicte d'omissió de socors, ja que va fugir del lloc dels fets després de l'accident. El jove, tot i que el seu advocat li ha recomanat que no declarés i així s'hi ha negat al començament, finalment ha respost la majoria de preguntes que se li han formulat.

Ha reconegut que havia sortit aquella nit i que la nit anterior tampoc havia dormit perquè havia treballat. "Em vaig quedar adormit i no els vaig veure", ha explicat, i ha afegit que no va trucar a emergències perquè primer es va amagar perquè un dels ciclistes l'insultava i anava cap a ell i va tenir por i que després quan va voler anar a buscar el mòbil, ja arribaven els Mossos. "Vaig rebre l'impacte i vaig sortir volant", ha declarat un dels ferits. L'altre ha assegurat que no va veure el cotxe fins que ja el tenia a sobre. Els Mossos que es van personar a casa de l'acusat han declarat que els va sorprendre la "fredor" i l'actitud "bastant passiva" del causat del doble atropellament mortal.
 
El jove, veí d'Aitona (Segrià), va donar un resultat positiu de 0,68 mg/l en la prova d'alcoholèmia feta tres hores després de l'atropellament, una taxa que superava més del doble la permesa de 0,25 mg/l i considerada delicte penal en superar els 60 mg/l. Tot i això, l'acusat ha declarat que només es va prendre dos combinats durant tota la nit i que estava capacitat per conduir. Tot i això ha declarat que es va adormir i que es va despertar amb el xoc tot i que no sabia amb què havia topat. "Només vaig veure un ciclista que venia cap a mi insultant-me i em vaig espantar". El ciclista ferit al qual es refereix, però, ha negat aquest extrem i ha assegurat que no podia caminar més de dues passes. "Cridava per la situació", ha dit.

També han declarat un home i el seu nebot, que van ser els primers que es van aturar a auxiliar els ciclistes i que han qualificat l'escenari de 'caòtic' amb "trossos de bici escampades per tot arreu". Han afegit que cap d'ells va veure el conductor del vehicle, tot i que es van apropar a veure si hi havia algú i que van trucar a emergències. "Els Mossos i l'ambulància van arribar ràpid", han dit.