La parella encarregada del «Club Venus» reconeix que s'hi exercia la prostitució

Asseguren que les noies hi treballaven voluntàriament i que podien sortir quan volguessin

Redacció
10 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 11:14h
Imatge dels encarregats del Club Venus
Imatge dels encarregats del Club Venus | ACN
La parella encarregada del "Club Venus", ha reconegut que en aquest habitatge situat al polígon industrial de Montferrer (Alt Urgell) s'hi exercia la prostitució però ha negat que s'hi trafiqués amb drogues. "Teníem droga per consum propi", han declarat aquest dilluns durant el judici que ha començat a l'Audiència de Lleida. La fiscalia demana per a ells dos i cinc homes més una pena de deu anys de presó pels delictes de pertinença a grup criminal, tràfic de drogues i prostitució.

Tan l'home com la dona que vivien en aquell habitatge han assegurat que les noies hi treballaven voluntàriament ja que eren elles mateixes qui trucaven per preguntar per les condicions de la feina que els encarregats anunciaven per internet i en diverses publicacions impreses de la zona. També han assegurat que les noies podien sortir quan volguessin, tot i que els havien d'avisar perquè els poguessin obrir a porta, ja que estava tancada, "per seguretat". També "per seguretat", han declarat que hi havia càmeres fora de l'habitatge i també a dins, a la sala i al passadís, "però no a les habitacions", han dit.

L'Audiència de Lleida ha acollit aquest dilluns l'inici del judici a set persones (sis homes i una dona) acusades de formar part d'una xarxa de prostitució i tràfic de drogues a l'Alt Urgell. En aquesta primera jornada han declarat els acusats i està previst que el judici s'allargui tres dies.

Segons el ministeri públic, el principal punt de venda de drogues i on tenien controlades les dones que obligaven a prostituir-se era un habitatge situat al polígon industrial de Montferrer, tot i que també operaven des d'altres punts de la Seu d'Urgell, els seus voltants i Andorra. La parella que vivia en aquest habitatge, però, han negat que s'oferissin serveis de prostitució a d'altres llocs i han assegurat que només gestionaven aquesta casa, coneguda com a Club Venus i que les noies que hi treballaven ho feien per voluntat pròpia. Han explicat que ells (la parella) hi posaven el lloc i els productes d'higiene i cobraven a les noies el 40% del que guanyessin.

Els altres acusats s'han desvinculat del negoci tot i que han reconegut ser coneixedors que en aquesta casa s'exercia la prostitució i han negat que es vengués droga, insistint en què la cocaïna que es comprava (no han desvetllat a qui ni on) era per consum propi. La fiscalia considera que compraven la cocaïna a un dels acusats però tots s'han acollit al seu dret de no declarar quan se'ls ha preguntat directament pel venedor. El propietari de la casa, també acusat, ha declarat que quan va llogar l'habitatge a la parella, per 2.000 euros, no sabia a què es dedicaven. "Em vaig assabentar un o dos mesos després però no els vaig rescindir el contracte. Només els vaig repetir en diverses ocasions que no volia problemes", ha dit.

La fiscalia demana per a cadascun d'ells dos anys de presó per un delicte de pertinença a grup criminal, cinc anys de presó més i una multa de 400 euros per un delicte de tràfic de drogues i tres anys de presó i una multa de 9.720 euros per un delicte de prostitució. L'operació policial es va iniciar durant una actuació dels Mossos d'Esquadra amb unes ciutadanes brasileres i es va efectuar entrades als domicilis el 2 de setembre de 2015.