La companyia «Campi Qui Pugui», la primera lleidatana en fer una gira pel sud-est asiàtic

El grup porta el seu espectacle "Rats" a la Xina i a Corea del Nord

Redacció
09 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 17:44h
Els tres membres de la companyia
Els tres membres de la companyia | ACN
La companyia de teatre lleidatana "Campi Qui Pugui" farà a partir d'aquesta setmana una gira asiàtica amb l'espectacle de carrer "Rats". La formació teatral actuarà de l'11 al 15 d'octubre al Chuncheon Puppet Festival de Corea del Nord, un certamen de referència mundial en l'àmbit de les titelles. Així mateix, del 19 al 29 d'aquest mes, seran al Wuzhen Theatre Festival de la Xina, un festival on s'apleguen formacions de tot el món de teatre clàssic, contemporani, d'avantguarda i de carrer. Amb aquesta gira, "Campi qui Pugui" es converteixen en la primera companyia teatral lleidatana que emprèn una gira pel sud-est asiàtic. Enguany, amb més de 60 actuacions internacionals, han recorregut França, Alemanya, Holanda, Bèlgica, Portugal, Romania, Israel, Àustria i Canadà.

"Rats" és un espectacle de carrer que actualitza el conte clàssic del "Flautista d'Hamelín" i que va rebre el premi al Millor Espectacle de Carrer a la Fira de Titelles de Lleida 2015.

"Campi Qui Pugui" és una companyia fundada l'any 2009 per l'actor Jordi Pedrós i l'actriu Cristina Garcia; la conformen entre 10 i 30 persones, en funció dels espectacles, tant actors i actrius com tècnics. La companyia reivindica el teatre de carrer com el més democràtic i el més accessible a tothom. "Un teatre per a tots els públics, per a totes les butxaques i per a totes les realitats", remarquen i expliquen. "Sovint ens trobem persones que no han vist mai un espectacle de teatre i s'emocionen quan ens veuen. El teatre de carrer té una funció social indispensable, dinamitza l'espai públic per a les persones i acosta el teatre i o altres fets culturals a la població sense segmentacions ni barreres".