El polèmic imam salafista de la mesquita del carrer del Nord torna a Lleida

Abdelwahab Houzi agafarà el relleu a Raichid Tisaid, que ha renunciat al càrrec | El PP alerta del seu retorn i demana un seguiment de les seves activitats

Abdelwahab Houzi, imam de Lleida
Abdelwahab Houzi, imam de Lleida | Arxiu
Redacció
09 d'octubre del 2017
Actualitzat a la 13:54h
L'imam Abdelwahab Houzi tornarà a Lleida per posar-se de nou al capdavant de la comunitat islàmica que actualment resa al Palau de Vidre i que anteriorment ho havia fet a la mesquita del carrer del Nord de la capital del Segrià. Houzi prendrà el relleu a l'actual líder musulmà a la ciutat, Raichid Tisaid​, que ha renunciat al càrrec. 

Aquest fet ha alertat el PP de Lleida. La presidenta dels populars lleidatans i diputada al Parlament, Marisa Xandri, reclama que es faci un "seguiment exhaustiu" de les activitats que porti a terme Houzi, un cop agafi les regnes de la comunitat. Des del PP de Lleida recorden que Abdelwahab Houzi, que ja havia estat dirigint el col·lectiu lleidatà entre els anys 1999 i 2014, "és conegut com a un dels principals líders del corrent salafista a Catalunya". "Un imam radical és un perill evident per tothom i ho vam veure fa ben poc a Ripoll", adverteixen els populars lleidatans.

Marisa Xandri ha afirmat que "coneixem a Houzi i sabem què representa" i en aquest sentit, ha recordat que durant la seva anterior etapa al capdavant de la mesquita del carrer del Nord "alguns musulmans lleidatans van denunciar l'existència a la ciutat d'una mena de brigada de la moral que suposadament va activar ell mateix". "Aquí, malauradament, la junta de cada mesquita pot triar qualsevol com a imam i no succeeix com al Marroc, on cal acreditar uns determinats estudis i disposar d'una certificació ministerial", ha lamentat Xandri.