Serret calma els pagesos: «No és el moment de deixar-se endur per la por»

N'ha parlat després d'inaugurar la 29a Fira del Torró d'Agramunt, que espera milers de persones aquest cap de setmana

Redacció
07 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 15:24h
Meritxell Serret, consellera d'Agricultura
Meritxell Serret, consellera d'Agricultura | ACN
La consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat i de confiança al sector primari davant les incerteses que genera l'actual situació política al país. S'ha referit tant a la viabilitat de les empreses com als ajuts que arriben des de la Unió Europea. Meritxell Serret ha insistit que ara no és moment de deixar-se endur per la por sinó de demostrar que el projecte català de país es planteja "en positiu" i és "integrador i constructiu", que el que pretén és "cohesionar més la nostra societat i aferrar més l'economia al servei de les persones".

La consellera n'ha parlat des d'Agramunt, a l'Urgell, on ha inaugurat la 29a Fira del Torró. La capital del Sió espera aquest cap de setmana milers de persones que trobaran a la fira els torrons més tradicionals i també innovacions per fer que aquest producte es consumeixi tot l'any.
"És evident i és cert que quan hi ha moments de canvi es poden generar incerteses però també és evident i és cert que acaba imperant la racionalitat i el sentit comú", ha afirmat. La consellera ha afegit que la PAC (Política Agrària Comuna) és "fonamental" i ha puntualitzat que "és un contracte de drets i deures entre els propis pagesos i professionals i la Unió Europea, per tant, no és tan senzill negar els drets i els deures que estan assumint els pagesos catalans i que estan compromesos fins el 2020".

A més, ha recordat que Catalunya aporta més a la Unió Europea del que rep a través de les ajudes de la PAC i, per tant, "com a país som molt capaços de tirar endavant polítiques a favor del sector agroalimentari, que és un pilar de la nostra economia i de la nostra societat".

Serret ha insistit que "volem generar confiança, tenim molt clar que les empreses que estan operant actualment als mercats ho continuaran fent, els requisits i les condicions no variaran". I ha volgut posar d'exemple el que està passant al Regne Unit amb el Brexit: "es prenen decisions però tot té un procés de negociació i cap de les parts té cap mena d'interès ni intenció de trencar les relacions econòmiques, al contrari".