Cervera tornarà a declarar Felip VI persona «non grata»

L'alcalde, Ramon Royes, assegura que després dels esdeveniments del diumenge i de l'actitud del monarca, el consistori té ala necessita d'expressar novament el rebuig al Borbó

05 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 18:30h
El rei d'Espanya, Felip VI
El rei d'Espanya, Felip VI | Casa Reial
L'alcalde de Cervera, Ramon Royes, ha anunciat aquest dijous que la Paeria convocarà un ple la setmana vinent per tornar a declarar Felip VI persona "non grata" a la capital de la Segarra. El consistori ja va aprovar aquesta declaració el 31 de març del 2016 i també va demanar que la filla del Borbó, Elionor, renunciés al títol de comtessa del municipi, però Royes assegura que després dels esdeveniments del passat diumenge i de l'actitud del monarca amb el seu discurs, l'ajuntament té la necessitat de reiterar aquesta petició.

En aquella votació, vuit dels 13 regidors de la Paeria van avalar la retirada dels honors al rei i a tota la Casa Reial, per bé que des de la Zarzuela es va comunicar que no hi havia la intenció de renunciar al títol. "No volem que ni Felip VI ni la seva filla ni la Casa Reial tinguin cap vinculació amb Cervera", ha assegurat Royes.