La Diputació condemna la violència de la policia espanyola i demana la seva retirada de Lleida

Tensió amb les portaveus de C's i el PPC que acusen els independentistes de ser "cínics i hipòcrites" mentre Reñé els retreu que els seus partits no han fet res pel diàleg

Joan Reñé, president de la Diputació
Joan Reñé, president de la Diputació | ACN
Redacció
05 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 12:54h
El Ple de la Diputació de Lleida ha votat a favor aquest dijous una moció consensuada pels grups del PDECat, ERC i la CUP en què s'ha condemnat la violència de la policia espanyola i la Guàrdia Civil durant l'1 d'octubre per frenar el referèndum a Catalunya. El text, que en determinats punts ha comptat amb el suport o abstenció del PSC i Unitat d'Aran, també demana la retirada dels cossos policials espanyols de Catalunya enviats expressament per evitar el referèndum.

La moció s'ha debatut amb certa tensió, especialment durant les intervencions de les portaveus de C's, Ángeles Ribes, de PPC, Dolors López, que han acusat els independentistes de ser "cínics i hipòcrites" perquè consideren que ells són els responsables que la policia actués així contra els votants.

El president de la Diputació, Joan Reñé, les ha rebatut amb contundència i a banda de retreure'ls que els seus partits no han fet res pel diàleg els ha demanat que es miressin al mirall si volien veure cinisme i hipocresia.