Linyola denunciarà la subdelegada del govern espanyol a Lleida per la repressió policial

L'alcalde, Àlex Masses, assegura que se sumaran la majoria d'alcaldes d'ERC de la província

Redacció
04 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 10:13h
Inma Manso, subdelegada del govern espanyol
Inma Manso, subdelegada del govern espanyol | Arxiu
L'ajuntament de Linyola ha anunciat aquest dimarts que interposarà una denúncia judicial contra la subdelegada del Govern espanyol a Lleida, Inma Manso, a qui considera responsable última de la violència policial de la Guàrdia Civil a la província per detenir el referèndum sobre la independència de Catalunya."Manso és la màxima responsable a Lleida de la barbàrie que els seus cossos de seguretat, Policia Nacional i Cau Civil, van provocar a la província, sembrant el terror i l'encongiment de cor insuportable i injustificable ", assegura l'alcalde de Linyola, Àlex Mases, segons un comunicat de l'Ajuntament.

L'alcalde, en declaracions a Europa Press, ha assegurat que al seu poble es va poder fer el recompte dels vots encara que amb temor perquè durant el dia van passar més de 14 cotxes de la Guàrdia Civil "per fer por".

L'Ajuntament sol·licita "enèrgicament" la dimissió immediata d'Inma Manso a qui municipi de Linyola ha decidit decretar que és persona 'non grata' i denuncia el "el pasotisme i la ceguesa política d'Àngel Ros (alcalde de Lleida), dient que el seu comportament cap als atacs policials gairebé "ha estat d'irresponsabilitat".

Àlex Mases ha avançat que a aquesta denúncia se sumaran la majoria dels pobles governats per ERC en la demarcació de Lleida i que el consistori també proposarà que es repliqui en totes les províncies de Catalunya. En aquesta línia, l'ajuntament ja va proposar el dilluns al Ple d'alcaldes del Consell Comarcal d'Urgell que s'adhereixin a la denúncia en els jutjats contra la subdelegada del Govern espanyol.