Mobilització històrica a Lleida per rebutjar la repressió espanyola

Unes 45.000 persones han sortit al carrer per expressar la seva indignació per l'actuació protagonitzada diumenge pels cossos de seguretat espanyols

Redacció
03 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 20:26h
Imatge de la mobilització de Lleida
Imatge de la mobilització de Lleida | ACN
​Unes 45.000 persones s'han manifestat aquesta tarda pels carrers de Lleida per fer visible el seu rebuig a les actuacions violentes protagonitzades per la policia espanyola i la Guàrdia Civil durant el referèndum de l'1 d'octubre. Els lleidatans han sortit al carrer en una mobilització històrica a la capital del Segrià per expressar la seva indignació davant uns fets que molts veïns de Lleida van viure en primera persona en els diferents col·legis electorals de la ciutat on les forces de seguretat de l'Estat van intentar impedir amb l'ús de la força la celebració del referèndum.

Sota el lema "Contra la repressió, per les llibertats" i encapçalada per uns 150 tractors, la marxa ha arrencat a les sis de la tarda de la plaça Ricard Viñes per dirigir-se a la delegació del Govern i finalitzar davant de la subdelegació del govern espanyol a la capital del Segrià. Els manifestants han cridat a favor de la república catalana i en contra de la violència policial i de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, a qui se li ha demanat la dimissió.