Unió de Pagesos demana estacionar els tractors a les places dels pobles amb motiu de l'aturada general

El sindicat fa una crida a la pagesia a sumar-se a la tarda amb els seus vehicles a les concentracions a les capitals de comarca

Pagesos defensant les urnes, el passat dissabte
Pagesos defensant les urnes, el passat dissabte | Sergi Cámara
Redacció
02 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 17:49h
Unió de Pagesos crida la pagesia a participar aquest dimarts a l''aturada de país' a la qual està convocat el conjunt de la societat catalana contra la violència exercida per les forces de seguretat de l'estat espanyol per intentar impedir la celebració del referèndum, que va provocar prop de 900 ferits.

El sindicat convoca els pagesos a concentrar-se durant el dia amb els tractors a les places dels pobles, per sumar-se a les 18 hores a les concentracions a les capitals de comarca, en el marc de la crida de la Taula per la Democràcia, per expressar de manera pacífica i contundent la condemna per la brutal actuació de la policia estatal i per la greu vulneració dels drets i llibertats que va viure diumenge la població mentre exercia el seu dret a votar. Per la seva banda, JARC també ha anunciat que dona suport a l'aturada general i condemna la "brutal i desproporcionada actuació de l'estructura" de l'estat espanyol" durant l'1-O.
 
Unió de Pagesos considera "absolutament inadmissibles i condemnables en un estat de dret i democràtic" l'actuació de la policia espanyola i de la Guàrdia Civil contra la ciutadania en els col·legis electorals. Segons el sindicat, "vulnera greument els drets fonamentals i les llibertats dels ciutadans catalans".

De la seva part, des de JARC han qualificat de "brutal, lamentable i desproporcionada" l'actuació dels cossos de seguretat de l’Estat viscuda aquest diumenge arreu de Catalunya. El president de JARC, Francesc Boronat, també ha animat la pagesia catalana a donar suport a 'l'aturada de país' convocada per aquest dimarts perquè "hem de demostrar que res ni ningú podrà vulnerar les institucions catalanes i les llibertats del poble". Així mateix, JARC ha sol·licitat la seva adhesió a la Taula per la Democràcia, convocant de l'aturada i de la qual ja en forma part Unió de Pagesos.