Els equipaments lleidatans on es va votar avaluen els desperfectes ocasionats per la policia espanyola

L'Escola Oficial d'Idiomes, el casal de gent gran de la Mariola o l'IES Ronda, entre els més afectats

Imatge de les instal·lacions de l'IES Ronda
Imatge de les instal·lacions de l'IES Ronda | ACN
ACN
02 d'octubre del 2017
Actualitzat a la 13:34h
Els equipaments de Lleida que van ser col·legis electorals en el referèndum de l'1-O i que van ser objecte de l'assalt violent per part de la policia espanyola han començat a reparar i quantificar aquest dilluns els desperfectes materials ocasionats per l'entrada a la força dels agents d'aquest cos per poder endur-se les urnes.

Entre els equipaments que es van veure més malmesos hi ha l'Escola Oficial d'Idiomes de la capital del Segrià, on la policia de l'Estat va arrancar un tros de la tanca perimetral que envolta el recinte per tal de poder accedir a l'interior, on també va trencar diversos vidres i algunes de les portes d'accés. A més, els agents també es van endur ordinadors i tauletes. Al casal de gent gran del barri de Mariola, la policia va trencar dos vidres de l'entrada, va rebentar una dotzena de portes, trencant-ne completament els panys, a més d'armaris i altres desperfectes. A l'IES Ronda, van rebentar portes i també es van emportar material informàtic. L'institut de la Caparrella o la seu de Benestar Social a Lleida, també es van veure malmesos per l'agressivitat policial.

En la seva irrupció violenta per trobar les urnes, la policia espanyola va trencar dos dels vidres de la porta d'accés des del carrer i, a l'interior, va rebentar una dotzena de portes de despatxos, sales de tallers, entre altres, del casal de gent gran de la Mariola de Lleida, que era un dels punts de votació en el referèndum de l'1 d'octubre. Així mateix, la policia va forçar una porta blindada que salvaguarda l'equipament de l'ascensor i alguns armaris. Els desperfectes han afectat al funcionament normal del centre, ja que alguns dels tallers o activitats previstes no es podran dur a terme mentre s'estiguin substituint les portes i els panys malmesos, segons ha explicat la responsable de l'equipament, Joana Cervera.
 

Imatge de l'entrada de l'EOI Foto: ACN


En el cas de l'Escola Oficial d'Idiomes de Lleida, la policia estatal va esfondrar una part de la tanca perimetral exterior del recinte i, un cop a l'interior, va trencar diversos vidres i algunes de les portes per poder accedir al lloc de votació. Els agents també es van endur material ordinadors i tauletes. A l'IES Ronda, la policia va rebentar diferents portes del gimnàs, on s'estaven duent a terme les votacions, i també la tapa que protegia la connexions a internet del centre, segons ha exposat la seva directora, Natàlia Iranzo.

L'institut de la Caparrella, els serveis territorials de Benestar Social i Famílies, on també va irrompre la policia espanyola, són altres dels equipaments que van patir desperfectes. Però al marge de la capital del Segrià, la força policia també va ocasionar danys materials als punts de votació d'Alcarràs o Ponts, entre altres poblacions on va irrompre la policia. En els diferents llocs han començat aquest dilluns a reparar els danys i a quantificar-los.
 

Imatge d'un vidre trencat al casal de la Mariola Foto: ACN