Aparquen tractors al voltant dels col·legis a diversos municipis de Ponent i l'Alt Pirineu

Barbens, al Pla d'Urgell, se n'han mobilitzat més d'una vintena que acompanyats de veïns han circulat en comitiva per diversos carrers del poble fent sonar els clàxons

Diversos tractors per Barbens
Diversos tractors per Barbens | ACN
Redacció
30 de setembre del 2017
Pagesos i ramaders de diversos municipis de Ponent i l'Alt Pirineu i Aran han aparcat els seus tractors al voltant dels col·legis electorals on s'han de fer les votacions per al referèndum d'autodeterminació. Han respost així a la crida de l'Assemblea Pagesa que va demanar-ho per tal de protegir i defensar els punts de votació davant els possibles tancaments per part de la policia. L'acció també es porta a terme per tal de mostrar el suport de la pagesia al referèndum de l'1-O i rebutjar totes les actuacions que ha dut a terme l'estat espanyol per frenar-lo. A Barbens, al Pla d'Urgell, més d'una vintena de tractors acompanyats de molts veïns de la vila han recorregut a dos quarts de nou del vespre diversos carrers i places fent sonar els clàxons. Després han aparcat a les immediacions de l'Ajuntament, que és on s'han de fer les votacions aquest diumenge.
 
A Barbens la resposta dels pagesos del poble, que estan en plena campanya de recollida de la poma, ha sorprès al mateix portaveu de l'Assemblea Pagesa, Ramon Minguet, que ha remarcat que demostra "el descontent de la gent" davant la situació que es viu pel referèndum. En aquest sentit, Minguet ha dit que aquí "tothom té molt clar que demà s'ha de votar i que s'ha de defensar el referèndum amb les armes que tenim, que són les nostres eines de treball". Després de la tractorada, que ha comptat amb el suport de molts veïns que també han fet sonar cassoles i han cridat consignes com "votarem", els tractors han aparcat al costat de l'Ajuntament i "vetllaran" el col·legi electoral tota la nit i tota la jornada de demà.

A banda de Barbens, els tractors aparcats al costat dels col·legis electorals també s'han pogut veure a diversos municipis de Ponent com les Borges Blanques, Preixens, Bellpuig, Bellcaire d'Urgell, Camarasa, Algerri, la Sentiu de Sió, Vilanova de Segrià, Llardecans o el Cogul, i a l'Alt Pirineu a Barruera, a la Vall de Boí, i a la Vall Fosca, al Pallars Jussà, entre d'altres.