Acampen a l’Escola Valldeflors per «custodiar» el col·legi electoral de Tremp

Un grup d’unes vint persones passarà la nit al ras amb l’objectiu d’evitar que s’impedeixi la votació de diumenge

30 de setembre del 2017
Actualitzat a les 10:06h
Imatge de l’acampada d’aquesta nit a l’Escola Valldeflors de Tremp
Imatge de l’acampada d’aquesta nit a l’Escola Valldeflors de Tremp | Llibert Cases
Un grup d’unes 20 persones dormiran al ras, com a mínim aquesta nit, al pati de l’Escola Valldeflors de Tremp, seu del col·legi electoral a la ciutat pel referèndum de diumenge. L’objectiu d'aquesta acció és evitar que la policia pugui precintar els locals i impedir la votació. Està previst que la “guàrdia” s’allargui fins diumenge al matí. Fins llavors, hi ha preparades un seguit d’activitats a les que s’espera la participació dels trempolins. 

La mobilització ha arrencat aquesta tarda amb la sortida dels alumnes de l’escola. Més d’un centenar de persones s’han concentrat al pati, on han començat les activitats programades. Pocs minuts més tard han aparegut tres agents dels Mossos d’Esquadra, que han aixecat acta i han abandonat l’escola sense incidències entre els aplaudiments dels assistents.

Durant la tarda s’han creat comissions de treball a la mateixa escola per tal d’organitzar activitats durant tot el cap de setmana de forma ininterrompuda i mantenir així el centre obert fins al diumenge a les nou del matí, hora en què comença la votació de la consulta. No obstant, els Mossos han comunicat que l’escola ha de quedar desallotjada a les 6 del mati.

Canvis en l'Oktoberfest

Per un altre costat, l’Oktoberfest previst per demà al mateix recinte escolar s’ha tornat a canviar d’ubicació, i finalment tindrà lloc al pavelló del Casal.