Dos CAP i un alberg, entre els nous col·legis electorals de Lleida

Els veïns de Gimenells estan convocats en oficina de la comunitat de regant

Redacció
29 de setembre del 2017
Actualitzat a les 17:20h
Imatge d'uns estudiants al davant del Rectorat
Imatge d'uns estudiants al davant del Rectorat | Europa Press
La negativa de l'alcalde de Lleida, el socialista Àngel Ros, a cedir espais municipals per al referèndum sobre la independència ha fet que la Generalitat ofereixi a la ciutat espais en els quals no s'havia votat abans, entre ells dos centres d'atenció primària (CAP) i un alberg. Segons ciutadans que han consultat el lloc en el qual els toca votar, està previst que es col·loquin urnes en el CAP Cappont i en el de l'11 de Setembre així com en l'alberg-residència Sant Anastasi, que està gestionat per l'Agència Catalana de la Joventut. A la demarcació de Lleida hi haurà un total de 293 seus electorals. 

Cap dels CAP triats com a col·legis electorals ofereixen serveis sanitaris els diumenges, quan les guàrdies mèdiques de Lleida es traslladen als situats en Rambla Ferran i Prat de la Riba.
Entre les persones empadronades a Lleida que tenen la seva taula electoral en l'alberg, la majoria votaven abans a l'edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida.

Els que tradicionalment votaven a l'edifici de l'antiga Audiència de Lleida, que és propietat de l'Ajuntament, en aquesta ocasió podrien fer-ho en els Serveis Territorials de la Conselleria de Benestar Social i Família, i els que votaven al centre cívic del barri de Balafia ho faran ara a l'Escola Oficial d'Idiomes.

Als qui votaven al centre cívic de l'Escorxador, els correspondria el local de formació d'adults del barri de la Mariola, que depèn de la Conselleria d'Ensenyament.
En les eleccions habituals i els processos refrendaris, la ciutat de Lleida té 41 col·legis electorals, dels quals 10 són propietat municipal, segons les dades que va oferir el mateix alcalde.

A Gimenells, una altra població amb alcalde socialista, Dante Pérez, està previst que les votacions puguin tenir lloc en les oficines de la comunitat de regant, que és propietat de la Generalitat.