Directors de museus lleidatans reclamen drets d'expressió i «cultura democràtica»

Els responsables del Museu de Lleida i del Morera, al costat del referèndum

Redacció
25 de setembre del 2017
Actualitzat a les 18:44h
Imatge de l'exterior del Museu de Lleida
Imatge de l'exterior del Museu de Lleida | Arxiu
Directors de 13 museus catalans han lamentat que impedir el dret que té qualsevol ciutadà a expressar-se lliurement "no afavoreix la cultura democràtica ni el diàleg", i han deplorat els fets que han tingut lloc els últims dies en relació amb el referèndum.

El director del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), Pepe Serra; la directora del Museu d'Art de Girona, Carme Clusellas; el del Diocesà i Comarcal de Lleida, Josep Giralt, i el dels Museus de Sitges (Barcelona), Vinyet Panyella, són alguns dels signants del manifest, que preveu noves adhesions.

Han manifestat el seu respecte a la pluralitat existent, i han reivindicat els museus com a "espais de debat, expressió i participació lliures, que els conflictes polítics, siguin del tipus que siguin, han d'enfrontar-se per la via política".

A més, han subscrit el document la directora dels Museus d'Olot, Montserrat Maillol; el del Museu d'Art Jaume Morera de Lleida, Jesús Navarro; el del Museu de Valls (Tarragona), Jordi París; el de l'Episcopal de Vic, Josep Maria Riba; el d'Art de Cerdanyola (Barcelona), Txema Romero.

També ho ha fet la directora de la Biblioteca-Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú, Mireia Rosich; la del Museu d'Art de Sabadell, Engràcia Torroella, i el de la Fundació Joan Abelló de Mollet del Vallès (Barcelona), Pepa Ventura.