La comunitat universitària de la UdL crida a participar al referèndum

La Universitat de Lleida nega que no hagi volgut cedir les seves instal·lacions com a seus electorals i assegura que no han rebut cap petició en aquest sentit

Redacció
23 de setembre del 2017
Actualitzat a les 15:09h
Representants de la comunitat educativa
Representants de la comunitat educativa | ACN
Representants de la comunitat universitària de la Universitat de Lleida (UdL) s'han concentrat aquest divendres per denunciar la "repressió judicial i policial" de l'estat espanyol "contra la democràcia i la llibertat a Catalunya", al qual acusen d'estar "aplicant mesures il·legals adreçades a escampar la por i a tombar un referèndum convocat legalment, ja que no existeix la il·legalitat a la convocatòria de referèndums a les lleis espanyoles". En el manifest que han llegit també han fet una crida a la ciutadania a participar en el referèndum de l'1 d'octubre.

La concentració, que s'ha sumat a la convocatòria feta per la plataforma Universitats per la República, s'ha dut a terme de forma descentralitzada en els cinc campus de la UdL. Al de Lletres, més d'una cinquantena de persones s'han aplegat davant de l'edifici del Rectorat. D'altra banda, des de l'equip rectoral de la Universitat de Lleida han negat que la UdL no hagi volgut cedir les seves instal·lacions com a seus electorals per a la celebració del referèndum tot deixant clar que no han rebut cap petició en aquest sentit.
 
Durant les mobilitzacions que s'han dut a terme en els cinc campus de la universitat lleidatana s'ha llegit un manifest conjunt de l'estudiantat, PAS i PDI de la UdL per condemnar l'actuació de l'Estat per impedir la celebració del referèndum de l'1-O, condemnant d'aquesta les actuacions judicials i policials dels darrers dies.

La comunitat universitària de la UdL ha exigit també "la llibertat sense tardança i sense càrrecs de totes les persones, càrrecs polítics i tècnics que solament exercien les funcions encarregades per la ciutadania a través del Parlament, que han estat il·lícitament detingudes en aquests darrers dies". Així mateix, ha reclamat en el manifest "que s'aturi la il·lícita i immoral pressió judicial sobre els alcaldes i alcaldesses, culpables solament d'atendre el clam democràtic dels veïns a qui dignament representen".

El manifest també s'ha condemnat "l'arbitrarietat del Tribunal Constitucional, incapaç d'imposar les resolucions que ha pres al llarg dels anys a favor de Catalunya, però que, en una mesura mai vista i que passarà als annals de la repressió antidemocràtica a Europa, ha imposat multes inassumibles i sentenciat a la mort civil els membres de la sindicatura electoral, entre ells la professora Mariona Lladonosa, d'aquesta Universitat".

Finalment i "per parar els peus a aquesta rampant dictadura, i perquè les crisis de la democràcia només se superen amb més democràcia", la comunitat universitària de la UdL ha fet una crida a la ciutadania a votar el dia 1 d'octubre.

Durant la concentració del Rectorat s'han sentit crits de 'votarem!' i ha finalitzat amb el cant dels Segadors. La convocatòria també ha comptat amb la participació d'algun representant de l'equip rectoral.

La UdL nega que no hagi volgut cedir les seves instal·lacions l'1-O

D'altra banda, des de l'equip rectoral han negat que la UdL s'hagi negat a cedir les seves instal·lacions com a espais per a la celebració del referèndum de l'1-O i han deixat clar que no han rebut aquesta petició. Cal recordar que alguns dels campus són utilitzats habitualment com a espais de votació habitualment en les diferents comtesses electorals que es duen a terme.