Joan Reñé, sobre les citacions als alcaldes: «És una agressió al món local»

Juntament amb els alcaldes de Bellvís i Aitona, el president de la Diputació de Lleida ha rebut el suport d'unes 150 persones davant del jutjats de Lleida

Redacció
20 de setembre del 2017
Actualitzat a les 17:42h
Reñé, amb Trias, Solsona i Ibarz
Reñé, amb Trias, Solsona i Ibarz | ACN
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, també s'ha acollit al seu dret a no declarar després de comparèixer aquest dimecres com a alcalde de Fondarella (Pla d'Urgell) davant del fiscal per haver expressat la seva voluntat de col·laborar amb l'1-O. A la sortida, Reñé ha qualificat la citació de més de 700 alcaldes com "una agressió al món local innecessària i molt qüestionable" i ha remarcat que no va fer "res mal fet" a l'haver signat el decret de suport al referèndum per atendre "el clam majoritari dels ciutadans del poble".

A més de Reñé, també han acudit a la citació de la Fiscalia de Lleida, l'alcaldessa d'Aitona (Segrià) i vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol, i l'alcalde de Bellvís (Pla d'Urgell), Joan Talarn, que tampoc han volgut declarar. Els tres representants municipals han estat acompanyats per unes 150 persones, que s'han concentrat davant dels jutjats de Lleida per donar-los suport.

Entre aquests hi havia veïns de les tres poblacions, així com representants de les respectives formacions polítiques, entre els quals l'exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, que ha volgut estar personalment al costat de Reñé i Pujol.