Crida a la mobilització en suport als alcaldes pallaresos citats a declarar

L’ANC i Òmnium Cultural organitzen manifestacions a Tremp, Sort i Rialp en suport als alcaldes citats a declarar per la Fiscalia | Demà declararan els alcaldes de Sant Esteve de la Sarga i la Pobla de Segur i dijous, els de Tremp, Sort i Rialp

19 de setembre del 2017
Actualitzat a les 16:34h
Alcaldes pirinencs han estat els primers a declarar aquest dimarts a la Seu d’Urgell
Alcaldes pirinencs han estat els primers a declarar aquest dimarts a la Seu d’Urgell | PDECat
Les delegacions pallareses de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural han organitzat un seguit d’actes de suport als alcaldes pallaresos citats a declarar per posicionar-se al costat del referèndum de l’1 d’octubre. El primer acte tindrà lloc dimecres a les 20h del vespre davant l’Ajuntament de Tremp, on es donarà suport a tots els alcaldes de la comarca.

Segons han explicat els membres de l’Assemblea del Pallars Jussà a Pallars Digital, el de Tremp ha estat organitzat amb la intenció de ser un “acte unitari de solidaritat i suport als alcaldes de la comarca”. A banda de tota la ciutadania, l’ANC i Òmnium han convocat a mobilitzar-se a tots els alcaldes del Pallars Jussà, incloent aquells que no han signat el decret de suport al referèndum de l’1 d’octubre.

El mateix dimecres, a les 20:15h, l’ANC del Pallars Sobirà ha convocat una nova mobilització a Sort, davant l’Ajuntament, per tal de donar suport a l’alcalde del municipi, Raimon Monterde. El dijous la mobilització es traslladarà a Rialp, on els veïns estan convocats a les 20h del vespre davant l’Ajuntament de Rialp en suport a l’alcalde de la població, Gerard Sabarich. L’ANC del Sobirà té previst organitzar una nova mobilització la setmana que ve a la Vall de Cardós.

A banda d’aquestes mobilitzacions, s’ha fet una crida mitjançant les xarxes socials per donar suport als alcaldes durant la seva declaració. L’alcalde de Tremp, Joan Ubach, ha estat citat per la Fiscalia perquè declari sobre la seva vinculació en el referèndum el proper dijous 21 de setembre a les 10 del matí a la secció territorial de la Fiscalia de Balaguer. Una hora més tard, al mateix lloc, ho farà l’alcalde de Rialp i vicepresident de la Diputació de Lleida, Gerard Sabarich, i a les 12h serà el torn del batlle de Sort, Raimon Monterde.
 
Altres alcaldes que han estat citats a declarar són Lluís Bellera, de la Pobla de Segur, i Jordi Navarra, de Sant Esteve de la Sarga. El primer té cita amb la Justícia aquest dimecres a les 12h del migdia, també a Balaguer. Navarra ho farà just una hora després, a les 13h, també a Balaguer.

Entre altres, aquest dimarts al matí ha declarat a la Seu d’Urgell l’alcalde del Pont de Suert (Alta Ribagorça), Jose Antonio Troguet, enmig de desenes de mostres de suport de la ciutadania, com es pot apreciar en aquest vídeo.
   

Llistat de citacions d’alcaldes