David Rodríguez sol·licita a la fiscalia que no s'atribueixin a la Policia Local «funcions que no li corresponen»

Diversos alcaldes catalans contesten la instrucció que obliga els cossos municipals a fer de policia judicial

David Rodríguez
David Rodríguez | ACN
Ramon Estany
19 de setembre del 2017
Actualitzat a la 13:32h
L’alcalde de Solsona, David Rodríguez, ha enviat una carta a la Fiscalia Provincial de Lleida per sol·licitar-li que deixi sense efecte la recent instrucció amb què s’ordena que la Policia Local adopti les funcions de policia judicial en relació als preparatius del referèndum. És un dels diversos alcaldes catalans que s’han adreçat a l’òrgan judicial amb un escrit proposat per l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis.  
 
El text signat per David Rodríguez qualifica d’”irregularitat” la instrucció, en tant que a l’acord de la Comissió Nacional de Coordinació de la Policia Judicial s’explicita que només les policies locals de grans ciutats que tinguin signats convenis amb el Ministeri de l’Interior podran actuar com a policia judicial en un seguit d’infraccions penals. Per tant, s’atribueixen ara a cossos policials de municipis com Solsona unes funcions que “no els corresponen”. 
 
Entre altres obligacions, l’ordre que va rebre la Policia Local la setmana passada inclou l’adopció de les mesures necessàries “per evitar la consumació o esgotament de delictes”, requisant urnes, sobres, impresos i propaganda electorals, elements informàtics i altres materials relacionats amb el primer d’octubre.