Detingut a Lleida un jove de 25 anys per gihadisme

La Guàrdia Civil escorcolla un domicili i no descarta més detencions

Imatge de la Guàrdia Civil al lloc de la detenció
Imatge de la Guàrdia Civil al lloc de la detenció
Redacció
19 de setembre del 2017
Actualitzat a les 10:29h
La Guàrdia Civil ha detingut un jove de 25 anys de nacionalitat pakistanesa a Lleida per una presumpta relación amb el gihadisme. No es descarten més detencions. Els agents estan portant a terme un registre en un domicili de Lleida que es podria allargar tot el matí.

El detingut és A.Z, i consumia i difonia, a través dels seus perfils socials de Facebook, missatges gihadistes centrats en la justificació i la crida explícita a la Gihad armada, la inducció al martiri, lloances a grups terroristes i els seus líders, així com abundant material propagandístic distribuït per les productores mediàtiques d'aquests grups terrorismes, segons informa la Guàrdia Civil. També apareixen entre aquests productes de naturalesa radical, alguns de contingut antisemita. 

A les últimes setmanes, els investigadors van constatar que el seu nivell de radicalització no havia disminuït, oblidant les seves obligacions laborals per dedicar-se gairebé en exclusiva a la pràctica dels preceptes religiosos i al consum de material radical.

Segons el Ministeri de l'Interior, el detingut formava part d'un grup d'individus, tots ells de nacionalitat pakistanesa, que va ser parcialment desmantellat el 30 de juny del 2016 en el marc de l'operació Farina i en què es van arrestar tres germans, també a Lleida. 

En aquesta operació, es van intervenir diversos suports informàtics amb abundant material de contingut gihadista. De l'anàlisi, els agents van establir una clara relació entre A.Z., detingut aquest dimarts, amb els germans arrestats, que actualment es troben a la presó per ordre del jutge. Tots ells, segons Interior, conformaven un únic grup d'ideologia "extremadament radical" amb la intenció de difondre consignes gihadistes a través de les xarxes socials.