Jordi Cuixart: «El poble català ja s'ha autodeterminat»

El president d'Òmnium Cultural diu des de Lleida que el Tribunal Constitucional ja no mana a Espanya

Redacció
18 de setembre del 2017
Actualitzat a les 10:37h
Imatge de la plaça Ricard Viñes durant l'acte
Imatge de la plaça Ricard Viñes durant l'acte | Òmnium Cultural
El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha assegurat aquest diumenge en un acte a Lleida que el poble català "ja s'ha autodeterminat" i que "el Tribunal Constitucional ja no mana a Catalunya". Davant centenar de persones que han omplert la plaça Ricard Viñes de la capital del Segrià, Cuixart ha assegurat que el moviment ciutadà a favor del referèndum és "imparable", alhora que ha indicat que instat els partits que defensen la unitat d'Espanya a votar pel "no".

"Si realment creuen que Catalunya no vol la independència, que vagin tots a votar 'no", ha indicat Cuixart, convençut que el procés endegat pel Govern de Carles Puigdemont marcarà un abans i un després en la història del país. Cuixart va parlar a l'acte juntament amb el portaveu de les entitats culturals de Lleida, Xavier Quinquillà, i Rosa Peñafiel, líder del moviment de retirada de noms franquistes a Lleida.

Ambdós van posar l'accent en la defensa de la democràcia que suposa l'1-O. L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) va mostrar-se ferma en el cas dels cartells retirats per la policia, i va assegurar que "per cada un que en treguin en penjarem deu més".