Fals quiche de patata, ceba i parmesà

La recepta de la blocaire La Dolorss

Fals quiche de patata, ceba i parmesà
Fals quiche de patata, ceba i parmesà | Dolors Mateu
Dolors Mateu
17 de setembre del 2017
Actualitzat a les 11:40h
Al meu rebost normalment hi ha sobres de puré de patata instantani.
Què es pot fer amb ells? Doncs entre altres coses ...
Braç de puré de patata farcit (aquí) 
Gratinat de patatas, bacallà i ceba (aquí)   
Pastissets de pop (aquí) 
 
Ingredients per a 4 persones:
1 sobre de puré de patates deshidratat
200 cc. de llet
100 cc. d'aigua
50 gr. de mantega
3 cebes morades
100 gr. de cansalada viada en tires  fines
4 ous
200cc. de llet evaporada
2-3 cullerades de parmesà ratllat
Sal, pebre negre
Oli d'oliva verge extra
 
Prepareu el puré de patates seguint les instruccions del fabricant, ha de quedar dens.
Per a la seva elaboració escalfeu la llet amb l'aigua i una mica de sal, aboqueu el contingut del sobre i un cop ben barrejat, es van incorporant daus de mantega fins que queda una crema fina i brillant.
 
Suqueu el motlle amb oli, col·loqueu el puré, ha de cobrir bé la base i les parets.
 
Talleu la ceba a làmines fines i ofegueu en una paella amb una mica d'oli i un polsim de sal.
Als 8-10 minuts afegiu la cansalada tallada a tires curtes, passats un parell de  minuts, ho treieu escorrent l’oli que pugui portar.
 
En un recipient bateu els ous, salpebreu, afegiu la llet evaporada, el parmesà ratllat i la barreja de ceba i cansalada.
 
Repartiu per sobre de la base de puré de patata, feu coure uns 30 minuts, fins que estigui quallat, en forn preescalfat a uns 180º.
 
Celíacs: assegurar bé que tots els ingredients siguin sense gluten.
 
Blog de cuina de la dolors