Un reactor militar travessa rasant i en posició vertical el congost de Mont-rebei

Va ser el passat dijous | La normativa actual de la zona no limita el pas dels avions ni tampoc la seva altura

16 de setembre del 2017
Actualitzat a la 13:55h
Estupefactes es van quedar els excursionistes, escaladors i piragüistes el passat dijous al matí al congost de Mont-rebei. Un reactor militar espanyol va travessar el paratge natural a molts pocs metres d'alçada i de forma vertical, segons testimonis consultats per aquest diari.

Segons un escalador que estava a prop de la cresta de l'ermita de Santa Quitèria, l'avió va passar a una gran velocitat i a un centenar de metres per sobre de l'aigua, per la qual cosa va quedar al mateix nivell que els escaladors. Els testimonis apunten que un altre avió també va sobrevolar la zona, per bé que ho feia a major altura. El soroll dels dos reactors es va sentir en indrets de la comarca de la Noguera i també de les Garrigues.

​El congost de Mont-rebei està inclòs com a Espai d'Interès Natural del Montsec, i no té normativa que limiti el vol dels avions per la zona com si ho tenen els Parcs Nacionals. En aquest sentit, l'ecologista Joan Vázquez ha apuntat a NacióLleida que els reactors militars poden fer el que vulguin al congost atès que no hi ha reglamentació en aquest àmbit.