El FEDER aprova un projecte de la Paeria i la UdL perquè Lleida lideri la innovació agroalimentària

Inno4agro representa una inversió de 3.675.000 euros, dels quals la meitat la cobrirà la UE a fons perdut

Sorribas, Ros i Peris
Sorribas, Ros i Peris | Paeria
Redacció
16 de setembre del 2017
Actualitzat a les 2:55h
Els fons FEDER han concedit 1,8 milions d'euros a Inno4agro, un projecte capitanejat per l'Ajuntament i la Universitat de Lleida, que aspira a la transformació del sector agroalimentari de les comarques de Lleida, basat en la innovació tecnològica i la posada en marxa de plataformes i espais de treball, amb la capacitat de generació d'idees i nous models de negoci.

El projecte s'ha articulat entorn de quatre operacions: tecnificació industrial, impuls tecnològic del teixit econòmic, adequació i dinamització de l'espai d'innovació i laboratori per a empreses al Parc Científic de Lleida i relació del sector agroalimentari amb el turisme i actius patrimonials i culturals del territori. D'aquesta manera, la UdL podrà treballar Agritec Data, una plataforma virtual que tractarà les grans dades; una planta pilot on desenvolupar nous productes alimentaris; el desenvolupament i aprofitament de les energies renovables i la divulgació dels avenços a través d'esdeveniments, que facin de Lleida un referent. Inno4agro representa una inversió global de 3.675.000 euros, dels quals la meitat la cobrirà la UE a fons perdut.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha valorat molt positivament la subvenció a fons perdut de la Unió Europea, que representa la meitat dels 3.675.000 euros del total del pressupost. Ros ha posat de relleu que "s'està reconeixent el lideratge de Lleida en el món agroalimentari, al premiar el paper que dintre la innovació del sector agroalimentari hem anat assolint aquest conjunt que és la UdL i la Paeria".

L'alcalde de Lleida també ha explicat que aquest projecte, que té previst desenvolupar-se des d'enguany (l'inici d'execució arrencarà al mes de novembre) fins al desembre del 2020, preveu la rehabilitació de l'antic edifici de Capitania de la caserna d'Artilleria, darrer edifici que queda per remodelar del vell complex militar de Gardeny, i amb el qual ja hi ha acords establerts amb entitats empresarials per ubicar-s'hi, segons Ros.

Per la seva part, el vicerector de Política Científica i Tecnològica de la Universitat de Lleida, Albert Sorribas, ha posat èmfasi en la voluntat que la UdL lideri la innovació agroalimentari en el futur. "La Universitat de Lleida té un pla ben definit i ha fet de l'alimentació un dels seus grans eixos, amb voluntat de ser capdavanters”", ha ressaltat.

Inno4agro ha aconseguit aquest suport dels fons europeus FEDER a través del programa PECT, Projectes d'Especialització i Competitivitat Territorial, que es convoquen per primera vegada, després de complir amb els requisits d'identificar els actius diferencials del territori, dins els objectius i prioritats d'especialització temàtica; de tenir una visió de futur compartida per tots els agents del territori (administració, empresa, universitat i societat civil), i centrar el pla d'acció en projectes i accions dirigides a assolir els objectius de l'estratègia 2020. Inno4agro, a més de la Paeria i la UdL, comptarà amb altres 'partners', com són l'Institut Municipal d'Ocupació i Turisme de Lleida.