La Guàrdia Civil de Lleida subhasta 268 armes amb preus de sortida de 6.000 euros

Moltes de les armes s'acaben destruint perquè no desperten interès i no s'adjudiquen

Redacció
15 de setembre del 2017
Actualitzat a les 16:32h
La subdelegada del govern, amb les armes
La subdelegada del govern, amb les armes | ACN
La Guàrdia Civil de Lleida subhastarà el 25 de setembre 268 armes de foc que oscil·len entre els sis i els mil euros de preu de sortida. La més cara és una pistola americana feta amb acer inoxidable i fusta. Els interessats en adquirir-les poden veure-les a la mateixa comandància, on estaran exposades a partir del dilluns 18 de setembre, i fer les seves ofertes econòmiques en un sobre tancat.

Moltes de les armes que se subhastaran el dia 25, però, s'acabaran destruint. En l'última subhasta, que va tenir lloc fa dos anys, de les 371 armes de foc, se'n van adjudicar 95 (26%), mentre que la resta, 276, no van rebre cap oferta i van quedar desertes (74%). De totes les armes que se subhastaran, els rifles són els més demandats, pels caçadors.

Les armes provenen de defuncions, llicències que no s'han renovat o comisos fets per la policia. Actualment a la demarcació de Lleida, 22.000 persones compten amb llicència d'armes, la majoria d'elles per a caça major i hi ha controlades unes 41.000 armes a Ponent i l'Alt Pirineu.