A tots vosaltres, alcaldes

«Qualsevol demòcrata s’ha de posar les mans al cap amb tot el que està passant»

Imatge d'una persona votant
Imatge d'una persona votant | Arxiu
Jeannine Abella i Chica
15 de setembre del 2017
Actualitzat a les 2:20h
La millor campanya ens la fan ells. Quan un estat necessita citar com a investigats més de 700 edils és que alguna cosa no va bé. Encara no fa 40 anys que tenim democràcia però en aquest temps molts podien pensar que ja havia tingut temps a madurar i que no viuríem ni veuríem el que ens arriba des del govern central.

Partim de la base que qui te la independència a Espanya, el poder judicial, no la practica i que a aquells que legítimament volem consultar si Catalunya ho ha de ser ens tracten de criminals. És una llàstima, tant si s'és del sí com del no, qualsevol demòcrata s’ha de posar les mans al cap amb tot el que està passant.

Ahir parlava amb un alcalde i m'explicava que no té por de la inhabilitació i que arribarà fins al final ja que el seu poble és el que espera: poder votar. "Em dec als meus" deia. Hi ha una cosa que sí que veu amb decepció, si l'inhabiliten no podrà acabar de dur a terme tots els projectes que havia engegat o que tenia previst començar en aquest any i mig de legislatura que té per endavant. Plegats vèiem un sense sentit a que se'l privés de fer d'alcalde per dur a terme un dels punts que portava al seu programa electoral. Quina impotència!

Crec que ha arribat un punt on estan tan nerviosos, que qui està posant en qüestió els drets fonamentals de la Constitució són ells privant-nos-en. On és el dret a la llibertat d'expressió? I el de reunió? Però aquesta qüestió no ens preocupa: el Parlament és sobirà i ha elaborat les seves pròpies lleis per brindar-nos la oportunitat de crear un nou país on actes com els dels últims dies quedin en el record. El que ens ha de preocupar es quedar-nos en un estat que encara arrossega males praxis del que es va viure abans de l’any 75.

L'alcalde de Llimiana feia aquesta reflexió, però en ell els veia a tots i totes, a tots els alcaldes i alcaldesses pallaresos i d'arreu del territori que tenen clar que la veu l'han de tenir els seus conciutadans i que ells tenen la responsabilitat de donar-los-hi. Només pel compromís de tots ells ja val la pena omplir les urnes el dia 1, sigui la opció que sigui. És una qüestió de democràcia i d'autoestima per a tots els catalans i catalanes.