Referèndum

L'autèntic independentista és lleidatà, segons «ABC»

La capçalera de Madrid defineix el sobiranista "tipus"

per Redacció, 14 de setembre de 2017 a les 11:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de setembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Acte «Referèndum és democràcia» a Montjuïc Foto: Adrià Costa


"Home, de poble i a la quarantena". Aquest és el perfil que el diari madrileny ABC fa dels independentistes de Catalunya, que situa en petits municipis "preferentment de la demarcació de Lleida" i "arraconat a les ciutats". A partir del CEO, apunten que l'independentisme va en retrocés i els partidaris de la independència ja són menys de la meitat.


Després d'analitzar les preguntes al voltant del referèndum que va ser l'estudi d'opinió, exposen que el 42,2% dels homes i el 40% de les dones votarien "sí" a la pregunta del proper 1 d'octubre. I pel que fa a l'edat, un 42,3% dels enquestats que van respondre afirmativament tenien 35 i 49 anys.

Respecte a la distribució geogràfica, expliquen que com més menuda és la població, més independentista és. És partint de totes aquestes variables que arriben a la conclusió que en una "imaginària autodeterminació portada a les seves últimes conseqüències deixaria un mapa reduït a l'absurd".

 

Participació