Denuncien que la Paeria prohibeix la col·locació de pancartes a favor del «sí»

ERC assegura que la regidoria de Promoció de la Ciutat ha denegat la petició emparant-se amb l'ordenança municipal

Redacció
12 de setembre del 2017
Actualitzat a les 17:24h
Àngel Ros i Carles Vega
Àngel Ros i Carles Vega | ACN
El grup municipal d'ERC-Avancem a la Paeria lamenta que l'alcalde Àngel Ros no autoritzi la utilització d'espais destinats a propaganda electoral per a fer campanya pel referèndum de l'1 d'octubre. Els republicans consideren que aquests espais haurien d'estar disponibles sempre que la Generalitat i els partits ho requerissin i avisen a Ros que cap de les traves que pretengui posar no impediran que l'1 d'octubre els lleidatans puguin exercir el seu dret a votar.

Carles Vega, president d'ERC – Avancem, explica que tot i registrar correctament la petició de de penjar un total de 20 pancartes, des de la Regidoria de Promoció de la Ciutat se'ls ha denegat el permís al·legant que l'ordenança municipal "no contempla el tema de les
pancartes". Segons Vega és forma "molt barroera" de l'alcaldia de posar dificultats a la celebració del referèndum. "Diu molt poc de l'esperit democràtic d'Àngel Ros, qui, en comptes d'actuar com a alcalde de tota la ciutadania i posar-se al seu costat, actua com a president del PSC i fent bloc unionista i antidemocràtic amb el govern del PP", apunta Vega.

Vega ha informat que s'ha posat en contacte amb l'alcalde per intentar resoldre la situació "L'ordenança de Civisme diu ben clarament que la col·locació de pancartes ha de ser autoritzada per l'Ajuntament, per tant, entenc que la no autorització mitjançant un argument que no s'aguanta per enlloc és una negativa a permetre que hom pengi pancartes durant les pròximes setmanes, hàbils per a la propaganda electoral pel referèndum".

L'edil independentista es reafirma en la postura que ni Ros ni cap partit unionista impedirà que l'1 d'octubre hi hagi referèndum a Lleida. "Les instruccions de la Generalitat són molt clares, el referèndum és legal i vinculant, hi ha molta gent que vol votar i, per tant, nosaltres farem campanya pel Sí a partir del dia 15, la Llei del referèndum ens empara", finalitza Vega.