Presenten un llibre que analitza el model d'èxit de la Fira Tàrrega

Obra de Pau Llacuna, gestor cultural i exdirector executiu de FiraTàrrega, que avalua aspectes com la programació, la logística, la relació amb el públic o la comunicació

Redacció
09 de setembre del 2017
Actualitzat a les 15:30h
Imatge de la presentació del llibre
Imatge de la presentació del llibre | ACN
L'Ajuntament de la capital de l'Urgell ha acollit aquest dissabte la presentació d'un llibre en què el gestor cultural Pau Llacuna analitza el model d'èxit de FiraTàrrega. Amb una llarga experiència al capdavant d'esdeveniments del sector, Llacuna aplega en aquesta publicació ponències, reflexions i pensaments sobre com s'ha d'organitzar un festival teatral.

La programació, la logística, la relació amb el públic o la comunicació són alguns dels aspectes que avalua en aquesta obra adreçada sobretot als professionals del sector cultural. Les referències a FiraTàrrega vertebren l'obra que ja l'autor va ser gerent del certamen targarí del 1986 al 1990 i del 1998 al 2015. També des de l'any 2011 va ampliar les funcions i va ser responsable de l'àrea de cultura de Tàrrega. El llibre es titula 'Repensar la organización de un festival - Reflexiones en voz alta desde la experiencia y las lecturas - FiraTàrrega como modelo de buenas prácticas' i compta amb un pròleg de Guillermo Heras, director del programa interestatal Iberescena. El volum ha estat publicat a l'Argentina per Ediciones DocumentA / Escénica.

L'acte de presentació s'ha fet a la Casa Consistorial amb nombrosa assistència de programadors que aquest cap de setmana assisteixen a FiraTàrrega, segons fonts municipals. A més de l'autor, hi han intervingut l'editora Gabriela Halac; el prologuista Guillermo Heras; el director executiu de FiraTàrrega, Oriol Martí; i l'alcaldessa Rosa Maria Perelló. La primera edil ha agraït el treball de Pau Llacuna per projectar Tàrrega com a pol cultural arreu del món, a més de destacar el seu tarannà innovador. Per la seva part, Llacuna ha instat els organitzadors de festivals a "repensar" contínuament les seves fórmules de gestió i adaptar els esdeveniments als canvis constants que experimenta la societat.

L'experiència de Pau Llacuna Ortínez (Igualada, 1952) en el camp de la gestió cultural és àmplia i ha esdevingut referencial el seu treball dirigint l'equip de FiraTàrrega, certamen teatral d'abast internacional. Entre 1976 i 1985 va coordinar el Departament de Cultura d'Igualada. Entre els anys 1986 i 1990 va ser coordinador-gerent de la Fira de Teatre de Tàrrega i fins l'any 1996 va ser responsable de l'Espai de Dansa i Música de la Generalitat de Catalunya.

També va ser coordinador d'activitats del Servei de Dansa i Teatre de la Generalitat de Catalunya (1989-1991) i coordinador del Festival Internacional de Teatre de Sitges (1990-1992). El 1998 va tornar a ocupar el càrrec de gerència de la Fira de Teatre de Tàrrega, fins al 2015. A partir del 2011 va ampliar les funcions i va ser responsable de l'àrea de cultura de Tàrrega. El 2005 va impulsar COFAE, Coordinadora de Fires d'Arts Escèniques de l'Estat espanyol, en la qual va exercir de president (2006-2008 / 2011-2015).